Appelcrumble met roomijs

Door
op om 8:12
Score: 100% met 16 stemmen - stem ook!
Er zijn heel wat verschillende desserts waar je uit kunt kiezen. Toch is appelcrumble een favoriet van een hele hoop mensen. Dit komt doordat het eenvoudig te maken is en te combineren is met een hele hoop verschillende dingen. Hierdoor is het voor iedereen een erg geschikt dessert om te eten. Natuurlijk kun je het ook altijd eten wanneer je er zin in hebt, niet alleen als dessert. 

Hoe maak je appelcrumble met roomijs?

Je kunt appelcrumble al binnen een uurtje maken. Daarom is het zeker een aanrader om dit recept eens uit te proberen. Uiteraard gebruiken we appel in dit recept, maar we gebruiken ook bloem, ijs en suiker. We gebruiken een hele hoop ingrediĆ«nten, maar de meeste spullen heb je al in huis. Hierdoor is het een niet al te duur recept. Dat is natuurlijk in de meeste gevallen erg belangrijk. 

Appelcrumble is eenvoudig te maken in de oven, maar het is ook goed mogelijk om het in de airfryer te maken. Het is goed om te kijken wat jezelf makkelijk vindt en vooral wat je lekker vindt. Sommige mensen vinden het lekkerder om een gerecht in de oven te maken, terwijl andere mensen een groot fan zijn van de airfryer. Dit is dus een keuze die je voor jezelf moet maken. 

Dit recept is niet glutenvrij, maar wel eenvoudig glutenvrij te maken. Je kunt de bloem namelijk eenvoudig vervangen door glutenvrij bloem. Het is dus even kijken wat je precies moet vervangen, maar het is niet al te lastig. Je kunt altijd kleine opties in een recept aanpassen, zodat het beter in je straatje ligt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 1  kg appels
  • 100 g bloem
  • 75 g suiker
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 2 tl kaneel
  • 2 el poedersuiker
  • 8 bollen roomijs 

Recept

  1. We beginnen dit recept met het voorverwarmen van de oven. De oven moet voorverwarmt worden op 200 graden
  2. Zeef nu de bloem in een kom en voeg daarna de boter toe. Voeg vervolgens 2/3 van de suiker toe, zodat het een deegje wordt. Dit kun je eenvoudig samen kneden. Het moet een kruimig deeg worden
  3. Daarna ga je de appels halveren en het klokhuis verwijderen. De rest van de appel snij je in stukjes, zodat je het met de rest van de suiker en de kaneel in de ovenschaal kan scheppen. Nu verdeel je eenvoudig het deeg over de appels heen
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak hem voor ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin gaar
  5. Zodra hij klaar is bestrooi je hem met de poedersuiker. Dan schep je de appelcrumble op de borden en serveer je de crumble met een bolletje ijs. Voor de ijs liefhebber kun je uiteraard ook meer bolletjes serveren
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.