Klassieke gevulde eieren

Door
op om 7:49
Score: 100% met 21 stemmen - stem ook!
Eieren zijn echt een ideale snack. Het is niet alleen een gezonde snack, maar ook nog eens super makkelijk om te maken. Daarom zijn klassieke gevulde eieren een ideale uitkomst als je wat te snacken wilt. Binnen een halfuurtje heb je deze snack al op tafel staan, zodat je er direct van kunt genieten. Dit recept is voor 8 hele eieren, dus 12 gevulde eieren. 

Hoe maak je klassieke gevulde eieren?

Klassieke gevulde eieren maak je eigenlijk erg makkelijk. Je hebt er ook maar 5 ingrediĆ«nten voor nodig. Binnen no-time heb je heerlijke eitjes op tafel staan waar iedereen van kan genieten.  Uiteraard kun je nog wat extra ingrediĆ«nten toevoegen om het recept nog persoonlijker te maken. Het ligt er maar net aan waar je precies van houdt. 

Dit recept is vegetarisch, maar niet vegan. Je kunt eieren uiteraard niet vegan maken. Natuurlijk staan er wel andere recepten op onze website online waar je uit kunt kiezen. Deze recepten zijn wel vegan, zodat je hier van kunt genieten. Zo zit er voor iedereen wel een recept tussen waar ze van kunnen genieten. 

Hou je echt van ei, maar niet zo van mosterd? Dan kun je de mosterd in dit recept altijd vervangen. Het is goed mogelijk om dit te vervangen door mierikswortel. Het smaakt net iets anders, maar het geeft wel een goede smaak af. Het is dus zeker goed om hier eens naar te kijken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 8  middelgrote eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el mayonaise
  • 0.5 el mosterd 
  • 5 g tuinkers 

Recept

  1. Kook wat water in een pan. Het is de bedoeling dat je 8 hard gekookte eieren gaat maken. Laat ze dus 8 tot 10 minuten in kokend water liggen
  2. Laat de eieren schikken onder koud water. Je kunt ijsblokjes aan het water toevoegen om het effect te verbeteren
  3. Pel de eieren allemaal en halveer de eieren horizontaal. Haal al het eigeel uit de eieren en doe dit een in kom. Zo heb je de eitjes klaarliggen om de vulling er in te doen
  4. Prak al het eigeel eenvoudig met een vork. Je kunt er ook voor kiezen om het eigeel in een keukenmachine te doen, maar dit is niet per se nodig
  5. Meng nu de mayonaise, kerriepoeder en mosterd met het eigeel. Roer dit goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe
  6. Nu kun je het mengsel in een spuitzak scheppen. Het maakt in dit geval niet uit welke spuitmond je gebruikt. Spuit het eigeel weer terug in de eieren
  7. Bestrooi de eieren met wat tuinkers om het af te maken. Nu kun je de klassieke gevulde eieren eenvoudig serveren

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account