Caesar salade
Door
Jessy
op
om 12:08
Score:
100%
met 69 stemmen
- stem ook!
Er zijn heel wat verschillende salades waar je uit kunt kiezen. Persoonlijk ben ik erg fan van een caesar salade. Dit is een salade die oorspronkelijk uit Mexico komt. Ik vind hem overheerlijk en je kunt hem op allerlei manieren in elkaar zetten. Daarom deel ik graag mijn recept met jullie, zodat je dit recept van de caesar salade een keer uit kunt proberen.
Hoe maak je een caesar salade?
Een caesar salade maak je eigenlijk op een vrij simpele manier. Je hebt er uiteraard sla voor nodig. Verder gebruik ik voor dit recept venkel en kip. Uiteraard kun je de venkel ook weg laten als je er niet zo'n fan van bent. Persoonlijk hou ik echt van de smaak van venkel. Daarom gebruik ik venkel in verschillende recepten.
Deze salade kun je binnen een halfuurtje op tafel hebben staan. Gemiddeld doe ik er 20 minuten over om hem in elkaar te zetten. Uiteraard ben ik de ene keer net wat sneller dan de ander keer. Ik doe hier niet zo lang over, waardoor ik deze salade makkelijk op een drukke dag kan maken. Dan eet ik in ieder geval die dag nog wat gezonds.
Dit is ook een heerlijke salade om te meal preppen. Ik doe de caesar salade dan in verschillende bakjes. Wanneer ik dan honger heb, kan ik gewoon een bakje uit de koelkast pakken. Zo heb ik altijd een handige lunch of lekker makkelijk avondeten. Dit is ideaal als je geen zin hebt om te koken.
Deze salade kun je binnen een halfuurtje op tafel hebben staan. Gemiddeld doe ik er 20 minuten over om hem in elkaar te zetten. Uiteraard ben ik de ene keer net wat sneller dan de ander keer. Ik doe hier niet zo lang over, waardoor ik deze salade makkelijk op een drukke dag kan maken. Dan eet ik in ieder geval die dag nog wat gezonds.
Dit is ook een heerlijke salade om te meal preppen. Ik doe de caesar salade dan in verschillende bakjes. Wanneer ik dan honger heb, kan ik gewoon een bakje uit de koelkast pakken. Zo heb ik altijd een handige lunch of lekker makkelijk avondeten. Dit is ideaal als je geen zin hebt om te koken.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 400 g venkel
- 1 stokbrood
- Sla naar keuze
- Ansjovisfilets
- 1 ui
- Een halve citroen
- 5 el olijfolie
- 2 el mayonaise
Recept
- Voor dat we beginnen met het recept, gaan we eerst de oven voor verwarmen. Verwarm de oven voor op 220 graden
- Verhit een pan met wat olie erin. Snij dan de kip horizontaal door midden. Beide kanten van kip kun je met wat olijfolie in smeren. Dan besmeer je de kip met wat zout en peper. Dit kun je volledig naar je eigen smaak inrichten
- Nu kun je de kipfilet gaar bakken. Dit duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. De kip met lekker bruin zijn, zodat je zeker weet dat de kip gaar is. Let wel op! Je moet de kip tussendoor wel om draaien
- Maak nu de door jou gekozen sla schoon. Ik was de sla altijd. Daarna haal ik de blaadjes los als ik een kropsla gebruik
- Nu kun je de kipfilet laten rusten en het stokbrood met wat water besprenkelen. Het stokbrood gaat dan voor 8 minuten de oven in. Dit doe ik in het midden van de oven
- Ondertussen schaaf ik de venkel in dunnen reepjes, zodat het niet een té overheersende smaak krijgt. Dit verdeel ik samen met de sla over de borden
- Ook de ui snij ik in kleine stukjes. Je kunt de ui ook in ringen snijden. Vervolgens verdeel ik dit ook weer over de borden
- Nu gooi je de ansjovisfilets in een beker. Dit ga je met een staafmixer helemaal fijn mixen. Daarna voeg je het citroensap en de mayonaise toe. Dit pureer je weer opnieuw met de staafmixer
- Voeg 1 of 2 el water toe. De dressing moet namelijk niet te dik blijven. Je kunt altijd wat zout en peper toevoegen voor de smaak
- Nu kun je de kip in dunnen plakjes snijden en verdelen over de borden. Daarna giet je per bord wat ansjovis dressing over de salade heen
- Haal het stokbrood uit de oven en schuur deze in kleine stukjes. Verdeel dit dan weer over de borden. Zo heb je de salade afgemaakt met het stokbrood
- Serveer de caesar salade en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe voor de smaak