Mug cake

Door
op om 9:36
Score: 100% met 18 stemmen - stem ook!
Er zijn heel wat verschillende soorten cakes die je kunt maken. Zo kun je ook een overheerlijke mug cake maken. Wij bakken dit recept met chocolade, zodat alles goed samen komt. Uiteraard kun je er altijd voor kiezen om iets anders te gebruiken dan chocolade. Zo zijn M&M's ook altijd erg lekker om in cake te doen. 

Hoe maak je een mug cake?

Dit recept is super makkelijk. Je kunt dit recept binnen 10 minuten klaar hebben. Dit is natuurlijk ideaal als je snel zin hebt in een lekkere snack. Daarom hebben we dit recept kort en krachtig gehouden. Dit is ideaal als je 's avonds zin hebt in een lekkere snack, maar je eigenlijk niets in huis hebt. Op die manier kun je toch iets lekkers op tafel zetten. 

Uiteraard heb je een mok nodig voor dit recept. Daarnaast heb je een magnetron nodig. We maken hem namelijk in de magnetron. Hierdoor kan hij zo snel klaar zijn. Je kunt hem in de oven zetten, maar dan duurt het wel veel langer voordat de cake klaar is. De magnetron is in dit opzicht dus een beter idee. 

Alles wat je voor dit recept nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis. Hierdoor weet je zeker dat je binnen no-time je mug cake op tafel hebt staan. Je kunt het recept aanpassen naar je eigen wensen, zodat het recept goed bij je past. Zo wil je dit recept misschien wel iedere avond maken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 50 g bloem
 • 1 ei
 • 25 g chocolade 
 • 15 g ongezouten roomboter
 • 30 g bruine basterdsuiker 
 • 1 tl bakpoeder
 • 0.5 tl vanille-extract 
 • Een snufje zout 

Recept

 1. Smelt de boter. Dit kun je op een eenvoudige manier in een pannetje doen. Zorg ervoor dat de boter smelt, maar niet bruin wordt
 2. Gooi nu alles in een kom. Laat alleen de chocolade nog even staan. Meng alles tot een goed beslag, zodat het een echt cake beslag wordt. 
 3. Voeg hier nu de chocolade in kleine stukjes aan toe. Dit kun je er gewoon doorheen roeren
 4. Verdeel het beslag nu over 2 mokken. Dit kun je gewoon in een normale mok doen je in het dagelijks leven ook gebruikt
 5. Nu zet je de mug cake in de magnetron. Zet je de magnetron aan op 900 watt voor 40 seconden. Daarna is de mug cake klaar. Let op! Ook de mok is heet
 6. Haal hem uit de magnetron en serveer hem direct. Zo heb je nog een lekker warme cake 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account