Paastaart met paaseitjes

Door
op om 8:12
Score: 100% met 20 stemmen - stem ook!
Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten taarten die je kunt maken. Zo is een paastaart altijd een leuk idee. Wanneer Pasen er weer aankomt, wil je namelijk wel wat lekkers hebben. Dan is deze taart iets voor jou! De taart maak je binnen een kwartiertje en daarna laat je hem voor 2 uur opstijven. Je hebt dus helemaal geen oven nodig. 

Hoe maak je een paastaart? 

Een paastaart met paaseitjes maken is eigenlijk vrij simpel. Binnen een kwartiertje tot 20 minuten kun je hem al in de koelkast hebben staan. Deze taart is bedoeld voor 8 personen, maar het ligt er uiteraard wel aan hoe groot de stukken moeten worden. Hou je van grote stukken taart? Dan kun je het beste 4 personen aan houden. Dan weet je zeker dat je voldoende hebt. 

Wij maken deze taart met verschillende soorten paaseitjes en kandijkoeken. Op die manier komen de smaken goed samen en proef je direct dat het een overheerlijke taart is. Natuurlijk kun je andere soorten eitjes gebruiken dan dat wij gedaan hebben. Het is goed om even te kijken wat jezelf lekker vindt. 

Ben je vegan? Dan is het wel goed om het recept wat aan te passen. We gebruiken namelijk roomboter en monchou. Dit zijn producten die je dan niet eet. Het is daarom goed om hier even naar te kijken voordat je aan de slag gaat met de taart. Zo weet je zeker dat je een goed recept hebt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 70 g roomboter
  • 200 g kandijkoeken
  • 200 g monchou 
  • 125 g basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 8 holle chocolade eieren 
  • 4 paaseitjes naar keuze 
  • 75 g pure chocolade 
  • 50 g mini eitjes 
  • 2 tl vanille-extract 
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel 

Recept

  1. Voor de paastaart beginnen we met het invetten van de springvorm. De bodem van de vorm kun je het beste bakpapier opleggen. Zo weet je zeker dat de taart eenvoudig uit de vorm komt
  2. Smelt nu de boter en haal de koeken door de keukenmachine heen. De koeken moeten goed fijn gemaakt worden. Dit wordt de bodem van de taart
  3. Doe de gemalen koekjes in een aparte kom en giet hier langzaam de boter hij. Als het goed samen gekomen is, doe je het mengsel in de bodem. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel, zodat het een bodem wordt. Zet dit dan in de koelkast
  4. Nu gaan we de roomkaas en basterdsuiker samen opkloppen. Dit kun je eenvoudig met de handmixer doen. Voeg dan ook het vanille-extract toe 
  5. Pak nu een ander kom en klop hier de slagroom in stijf. Zorg er wel voor dat je niet te ver door klopt, je wilt namelijk geen boter. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen
  6. Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel de kaas over de bodem heen. Zorg ervoor dat de kaas goed verdeeld is over alle stukken van de bodem
  7. Laat de taart nu 2 uur opstijven, zodat je hem daarna kunt gaan versieren. Haal de taart daarna uit de springvorm
  8. Halveer nu de holle eieren. Dit kun je het beste met een warm mes doen, zodat ze heel blijven. Deze halve eieren zet je tegen de zijkant van de taart aan. De open kant van de eieren moet naar voren staan 
  9. In elk holle ei kun je dan weer een wat kleiner paaseitje neerleggen. Zo heb je verschillende eieren om de taart heen staan
  10. Haal nu de chocoladevlokken tevoorschijn. Maak hier een soort nestje van op de bovenkant van de taart. Zorg ervoor dat het echt op een nestje lijkt. Je kunt hier dan de kleine paaseitjes boven opleggen.
  11. Snij de paastaart daarna in stukken en je kunt hem serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.