Pita kip tandoori met yoghurt saus
Door
Marijn
op
om 13:08
Score:
100%
met 70 stemmen
- stem ook!
Hou je van simpel en lekker? Een simpele pita kip tandoori is dan ideaal om te maken. Helemaal als je er een overheerlijke yoghurt saus bij maakt, krijg je de frisse combinatie met de kruidige kip in een lekker zacht broodje. Wie zit daar nu niet op te wachten?
De kruiden voor de kip
Als je kip tandoori wilt maken, heb je hier de juiste kruidenmix voor nodig. Zonder de juiste kruidenmix smaakt het niet zoals het hoort. Gelukkig is het niet al te lastig om deze mix zelf te maken. Je kunt hem in de winkel kopen, maar zelf maken is een stuk lekkerder. Om dit te doen, heb je de volgende kruiden nodig:
- 2 el komijnpoeder
- 2 el korianderpoeder
- 1/2 el gemberpoeder
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 2 el paprikapoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1 tl cayennepeper (als je van pittig houdt)
- 1/2 tl zwarte peper
Door zelf je kruidenmix te maken, smaken de kruiden een stuk verser. Voordat je de kip gaat bakken, is het met een eigen kruidenmix wel handig om de kruiden eerst kort te bakken in wat olie. Dit doe je op laag vuur met warme olie voor een aantal minuten tot de kruiden lekker geurig zijn.
Als je de kip van tevoren wilt marineren, is dit niet per se nodig. Het marineren doe je het beste door de kip te combineren met de kruidenmix en een paar eetlepels dikke yoghurt. Hierdoor blijft de kip lekker mals. Het marineren doe je het beste over een nacht.
Als je de kip van tevoren wilt marineren, is dit niet per se nodig. Het marineren doe je het beste door de kip te combineren met de kruidenmix en een paar eetlepels dikke yoghurt. Hierdoor blijft de kip lekker mals. Het marineren doe je het beste over een nacht.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 3 00 gram kip
- 2 pitabroodjes
- 1 komkommer
- 1 krop sla
- 2 flinke el tandoori kruiden
- 3 el yoghurt
Voor de yoghurtsaus
- 10 blaadjes verse munt
- 120 gram yoghurt
- sap van 1 limoen
- zout en peper
Recept
- Marineer de kip als je dit wilt met 3 el yoghurt en de tandoorikruiden. Laat dit een nacht staan.
- Verwarm een oven voor volgende de verpakking van de pitabroodjes
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg hier een flinke scheut olie aan toe
- Voeg de (gemarineerde) kip toe aan de pan en bak dit tot het gaar is
- Maak in de tussentijd de groente en de saus klaar. Dit doe je door de munt fijn te snijden en alle ingrediƫnten van de saus bij elkaar te voegen. Proef even en breng op smaak met extra limoensap, zout en peper. Snij vervolgens de komkommer in plakjes.
- Doe de pitabroodjes zo lang als op de verpakking staat in de oven
- Snij de pitabroodjes door midden en vul ze met de kip, de saus, de komkommer en de sla. Geniet van je heerlijke pita kip tandoori!