Quesadilla met tomatendip
Door
Jessy
op
om 7:45
Score:
100%
met 60 stemmen
- stem ook!
Er zijn vele buitenlandse gerechten die we allemaal echt top vinden. Dit recept is voor een quesadilla met tomatendip. Dit is een overheerlijke wrap die gevuld is met de dingen die je lekker vindt. Daarom is het zeker een aanrader om eens te kijken of dit recept iets voor jou is. De meeste mensen vullen de wraps gewoon weg met iets wat ze lekker vinden.
Hoe maak je quesadilla met tomatendip?
Een quesadilla met tomatendip is absoluut niet moeilijk om te maken. Een quesadilla is altijd gevuld met kaas en daarnaast met wat ander vulling aangevuld. Daardoor spreekt het ons Nederlanders natuurlijk erg aan. Wij houden namelijk wel van kaas. Je kunt zelf kijken welke kaas je in dit recept wilt gebruiken. Ik heb in dit geval 30+kaas gebruikt. Uiteraard kun je ook de kaas gebruiken die je gewoon in de koelkast hebt liggen
Dit recept maak je al binnen 30 minuten, waardoor het een eenvoudig en snel recept is. Persoonlijk eet ik wel eens een quesadilla als lunch. Je kunt ze uiteraard ook als avondeten eten of als snack. Het ligt er maar net aan hoeveel je over het algemeen eet. Het is altijd handig om te kijken wanneer je een quesadilla gaat eten. Ze zijn namelijk ook eenvoudig op te warmen wanneer je geen zit hebt om er eentje vers te maken.
Naast de quesadilla, maken we in dit recept ook lekkere tomatendip. Dit is een dip die je eenvoudig kunt maken. Dit recept is wel licht pittig. Daarom is het aan te raden om het recept wat aan te passen als je echt niet tegen pittig kan. Anders kun je hier natuurlijk last van krijgen.
Dit recept maak je al binnen 30 minuten, waardoor het een eenvoudig en snel recept is. Persoonlijk eet ik wel eens een quesadilla als lunch. Je kunt ze uiteraard ook als avondeten eten of als snack. Het ligt er maar net aan hoeveel je over het algemeen eet. Het is altijd handig om te kijken wanneer je een quesadilla gaat eten. Ze zijn namelijk ook eenvoudig op te warmen wanneer je geen zit hebt om er eentje vers te maken.
Naast de quesadilla, maken we in dit recept ook lekkere tomatendip. Dit is een dip die je eenvoudig kunt maken. Dit recept is wel licht pittig. Daarom is het aan te raden om het recept wat aan te passen als je echt niet tegen pittig kan. Anders kun je hier natuurlijk last van krijgen.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 6 tortillawraps
- 380 g tomaten
- 100 g zuivelspread light
- 125 g geraspte 30+ kaas
- 1 limoen
- 2 rode paprika's
- 1 advocado
- 360 g tofu
- 2.5 el picadillo
- 0.5 jalapeñopeper
- 1 el olijfolie
Recept
- Pak een snijplank en begin met het snijden van de helft van de tomaten in kleine blokjes. Het moeten hapklare blokjes zijn. De rest van de tomaten ga je raspen. Dit doe je boven een kom, waardoor je ze allemaal goed op kunt vangen. Laat ze uitleggen en zeef ze goed. Let op! Bewaar wel het vocht van de tomaten
- Haal nu de jalapeño tevoorschijn en halveer hem. Snij hem door midden, zodat je alle zaadjes kunt verwijderen. Daarna kun je hem gewoon fijn snijden
- Spel de limoen schoop en rasp het groene schil in een bakje. Pers de rest van de vrucht uit, zodat je al het sap overhoudt. Dan meng je de tomatenrasp met de jalapeño en 1 el limoensap. Voeg dan het rasp toe en voeg eventueel zout/peper toe
- Pak nu de paprika's en halveer ze. Zorg er nu voor dat je de steel en al het zaad verwijderd. Daarna snij je ze in dunne reepjes
- Halveer nu de avocado en verwijder de pit. Lepel hem op een eenvoudige manier leeg en gooi het schil weg. Je gaat hem nu helemaal fijn prakken. Daarna voeg je 1 tot 2 el limoensap toe. Hier kun je ook weer zout/peper aan toevoegen waar nodig
- Nu ga je een pan pakken. Verhit de pan met de lie en voeg de tofu, paprika, tomatenblokjes, tomatensap en de picadillo toe. Bak dit voor ongeveer 10 minuten lang en voeg weer zout en peper toe waar nodig
- Haal de tortilla's tevoorschijn en besmeer 1 kant van alle tortilla's met de avocadospread. Daarna pak je de tofu met de groente en dit verdeel je over de wraps. Daarna strooi je er eenvoudig de kaas overheen. Vouw ze dan makkelijk dubbel
- Verhit een pan en doe dit zonder olie of boter. Je gaat nu de quesadilla’s bakken. Na 3 tot 4 minuten draai je ze om. Na 6 tot 8 minuten zijn de quesadilla’s klaar met bakken. Doe dit bij elke quesadilla
- Pak een wat lage kom en verdeel hier de zuivelspread in. Dan verdeel je de geraspte tomatensalsa eroverheen. Op die manier heb je een overheerlijke tomatendip
- Zodra de quesadilla’s klaar zijn, kun je door midden snijden. Serveer ze met de tomatendip en zo heb je een quesadilla met tomatendip binnen een halfuurtje!