Gehaktbrood met overheerlijke wortels ernaast
Door
Jessy
op
om 9:19
Score:
100%
met 64 stemmen
- stem ook!
Er zijn veel verschillende recepten met wortel. Dit recept is voor een gehaktbrood met overheerlijke wortels ernaast. Hierdoor heb je een compleet gerecht. Je zit hierdoor een stuk voller dan wanneer je alleen gehaktbrood gaat eten. Daarom hebben we een complete maaltijd voor je verwerkt in dit recept. Zo heb je binnen anderhalf uur een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Hoe maak je gehaktbrood met overheerlijke wortels?
Gehaktbrood maken met overheerlijke wortels is niet moeilijk. We leggen je alles eenvoudig stap voor stap uit. Op die manier weet je zeker dat het recept eenvoudig is. Als je goed leest, weet je zeker dat het een overheerlijk gerecht wordt. Wij gebruiken niet alleen wortels, maar ook pompoen. Op die manier wordt het echt een complete maaltijd.
Verder gebruiken we natuurlijk gehakt en aardappels. Het is een goed vullende maaltijd. Deze maaltijd is bedoeld voor vier personen. Uiteraard kun je dit altijd aanpassen. Op die manier zorg je er bijvoorbeeld voor dat je het recept voor 8 personen maakt of misschien wel voor 14 personen. Dit kun je eenvoudig aanpassen, zodat je direct weet wat je allemaal nodig hebt.
Het gehaktbrood moet 45 minuten in de oven, waardoor je wel even moet wachten. Wat ik altijd doe in deze tijd is alles alvast opruimen. Op die manier hoef je na het eten niets meer te doen. Dit is heerlijk, want dan kan je gewoon uitbuiken van de maaltijd die je hebt opgegeten.
Verder gebruiken we natuurlijk gehakt en aardappels. Het is een goed vullende maaltijd. Deze maaltijd is bedoeld voor vier personen. Uiteraard kun je dit altijd aanpassen. Op die manier zorg je er bijvoorbeeld voor dat je het recept voor 8 personen maakt of misschien wel voor 14 personen. Dit kun je eenvoudig aanpassen, zodat je direct weet wat je allemaal nodig hebt.
Het gehaktbrood moet 45 minuten in de oven, waardoor je wel even moet wachten. Wat ik altijd doe in deze tijd is alles alvast opruimen. Op die manier hoef je na het eten niets meer te doen. Dit is heerlijk, want dan kan je gewoon uitbuiken van de maaltijd die je hebt opgegeten.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 500 g half of half gehakt
- 300 g winterpenen
- 300 g rode uien
- 4 bolletjes brood
- 700 g kruimelige aardappels
- 1 flespompoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 4 el olijfolie
- 2 el mosterd
Recept
- Als eerste moet je de oven voorverwarmen. Dit doen we op 190 graden. Let wel op, per oven kan dit verschillen. Daarna begin je aan het gehaktbrood met overheerlijke wortels
- Haal nu de bollen tevoorschijn en scheur deze in stukjes. Dan kun je het in de hakmolen doen. Het is de bedoeling dat de bollen helemaal fijn gemaald worden.
- Vervolgens kun je dit met de uien doen. Snij de uien in kwarten en doe dit in de hakmolen. Voeg hier de knoflook aan toe.
- Gooi nu de helft van de olie in de pan. Nu ga je het uienmengsel voor ongeveer 5 minuten bakken. Het moet lichtbruin zijn wanneer je klaar bent met bakken. Daarna gooi je de boordkruimel er gewoon bij in
- Bak dit allemaal samen nogmaals minuten lang. Je moet wel tussendoor goed blijen roeren.
- Pak nu het gehakt en meng dit met de uien, mosterd en eieren. Dit kun je eventueel nog op smaak brengen met zout en peper
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en schep het gehakt hierin. Het is de bedoeling dat de bovenkant van het gehakt helemaal glad is.
- Schil nu de pompoen en snij hem daarna in hapklare blokjes. Daarna schill en snij je de winterpenen in de lengte. Daarna snij je ze nogmaals doormidden. Nu pak je een bakplaat en deze bekleed je met bakpapier. Verdeel alle pompoen en penen hierover heen. Nu kun je er wat olie overheen gooien
- Zodra je dit gedaan hebt, zet je het cakeblik met het gehaktbrood naast de groenten. Deze zet je voor 40 tot 45 minuten in de oven. Zodra de tijd op de helft is, schep je de groenten nog even om
- Ondertussen kun je de aardappels schillen en snijden. Kook ze dan 20 minuten tot ze gaar zijn. Daarna giet je ze af en pureer je de aardappels grof. Je kunt ze op smaak brengen met zout en peper
- Zodra het gehaktbrood klaar is laat je hem 10 minuten rusten. Daarna kun je het brood in 12 gelijke stukken snijden. Verdeel dan de puree, de penen en de pompoenen over de borden. Leg daarna ook het gehaktbrood op de borden
- Nu kun je smullen van het gehaktbrood met overheerlijke wortels ernaast