Gekleurde paaswafels

Door
op om 6:36
Score: 100% met 66 stemmen - stem ook!
Er zijn verschillende dingen die je kunt maken voor Pasen. Zo zijn ook gekleurde paaswafels hier een onderdeel van. Deze wafels zijn niet alleen erg lekker, maar ze zien er ook nog eens lekker uit. Je kunt ze in alle kleuren van de regenboog maken en de toppings kun je ook nog eens zelf kiezen. Wij gebruiken natuurlijk paaseitjes, omdat het een paaswafel is. 

Hoe maak je gekleurde paaswafels?

Gekleurde paaswafels zijn eigenlijk vrij eenvoudig om te maken. Als je weet hoe je normale wafels maakt, kom je al een heel eind. Er is dus veel meer mogelijk met wafels dan dat de meeste mensen denken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld wafels maken in een regenboogkleur, maar ook in het rood, oranje, blauw of groen. 

Deze wafels kun je eenvoudig glutenvrij maken wanneer dit nodig is. Je hebt er dan alleen ander soort meel voor nodig. Het is dus altijd goed om eens te kijken hoe je dit op de beste manier kunt doen. Dit recept is wel met gluten. Anders moet je het meel vervangen door een glutenvrije variant. Dan kom je al een heel eind. 

Natuurlijk kun je dit ook doen als je lactose wilt vermijden. Wij gebruiken namelijk roomboter, melk en yoghurt. Het is dan handig om deze opties te vervangen door lactosevrije opties. Op die manier weet je zeker dat je niet te maken hebt met een lactose optie waar je niet zo goed tegen kunt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 180 g ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 180 g volle yoghurt 
  • 300 ml volle melk
  • 100 g paaseitjes
  • 4 el honing
  • 2 tl suiker
  • 0.5 tl zout
  • Kleurstof naar keuze

Recept

  1. Pak de roomboter en smelt hier 2/3 van. De boter moet niet bruin worden, het moet echt alleen gesmolten worden
  2. Roer ondertussen het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar. Dit kun je op een eenvoudige manier met de garde doen
  3. Nu pak je een andere kom. Hier kun je de eieren in breken. De eieren moeten goed los geklopt worden. Zijn de eieren goed los geklopt, dan voeg je de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter toe. Dit is voor 4 wafels
  4. Schenk nu de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten. Je moet de hele tijd blijven roeren. Zit alles bij elkaar in? Dan moet je door blijven roeren tot er geen klontjes meer aanwezig zijn
  5. Het beslag moet nu verdeeld worden over 4 gelijke kommetjes, want dit worden 4 wafels. Nu kun je aan elk kommetje de kleurstof toevoegen die je wilt. Zorg ervoor dat je dit goed door elkaar heen roert, zodat de kleur goed zichtbaar wordt
  6. Verwarm nu het wafelijzer. Vet hem licht in met wat boter en dan vul je hem met het beslag. Nu sluit je het ijzer en laat je de wafel ongeveer 8 minuten garen. Dit doe je iedere keer weer opnieuw met de andere wafels. 
  7. Ondertussen kun je eenvoudig alle paaseitjes gaan hakken. Je kunt ze grof hakken, want je wilt wel wat grote stukken chocolade.
  8. Zodra de wafels klaar zijn kan iedere de kleuren kiezen die ze willen. Zo kun je ook wafels delen. Daarna doe je er wat honing overheen en sprinkel je de paaseitjes overheen. Zo heb je overheerlijke gekleurde paaswafel

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.