Overheerlijk bananenbrood
Door
Jessy
op
om 10:11
Score:
100%
met 75 stemmen
- stem ook!
Steeds meer mensen zijn er fan van: bananenbrood. Daarom is het zeker leuk om eens te kijken hoe je over overheerlijk bananenbrood kunt gaan maken. Dit recept is vrij simpel, waardoor je het recept zo onder de knie hebt. Binnen de kortste keren heb je dan dit recept niet meer nodig om een bananenbrood te maken. Dit kun je dan helemaal uit je hoofd.
Hoe maak je een overheerlijk bananenbrood?
Een overheerlijk bananenbrood maken is vrij simpel. Wanneer je een goede oven hebt, kom je al een heel eind. We raden wel aan om echt overrijpe bananen te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat de smaak voldoende naar voren komt. Wanneer je dit met normale banen gaat doen, kan het zijn dat de bananen een wat bittere smaak achterlaten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling in een brood.
Dit overheerlijk brood maak je dus eenvoudig met de overrijpe bananen van de fruitschaal. Op die manier hoef je de bananen niet weg te gooien. Dit scheelt je weer voedselverspilling, maar het scheelt je aan het einde van de rit ook een hoop geld. Op die manier maak je namelijk een brood van de dingen die je normaal weg zou gooien.
Dit bananenbrood maken we met chocolade. Wanneer je dit niet wilt, kun je de chocolade er uiteraard gewoon uitlaten. Bananenbroden met noten of zaden zijn ook overheerlijk. Het is dus goed om even af te tasten wat jezelf lekker vindt. Op die manier weet je direct wat je de volgende keer gaat doen met het brood.
Dit overheerlijk brood maak je dus eenvoudig met de overrijpe bananen van de fruitschaal. Op die manier hoef je de bananen niet weg te gooien. Dit scheelt je weer voedselverspilling, maar het scheelt je aan het einde van de rit ook een hoop geld. Op die manier maak je namelijk een brood van de dingen die je normaal weg zou gooien.
Dit bananenbrood maken we met chocolade. Wanneer je dit niet wilt, kun je de chocolade er uiteraard gewoon uitlaten. Bananenbroden met noten of zaden zijn ook overheerlijk. Het is dus goed om even af te tasten wat jezelf lekker vindt. Op die manier weet je direct wat je de volgende keer gaat doen met het brood.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 300 g bananen
- 2 eieren
- 100 g ongezouten roomboter
- 250 g bloem
- 100 g pure chocolade
- 125 ml crème fraîche
- 2 el donkere basterd suiker
- 1 mespuntje zout
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
Recept
- We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen we op 180 graden. Zorg ervoor dat de oven echt deze temperatuur heeft wanneer je het bananenbrood in de oven zet
- Pak wat bakpapier en bekleed een cakevorm met het bakpapier. Op die manier kun je het overheerlijke bananenbrood eenvoudig uit de vorm halen
- Haal nu de bananen tevoorschijn. Pel de bananen en prak ze daarna goed fijn. Dit kun je gewoon met een vork doen. Bananen zijn namelijk eenvoudig te prakken
- Nu ga je de chocolade in kleine stukjes breken. Zorg ervoor dat er genoeg stukjes zijn om het hele brood mee te vullen. Anders heb je bepaalde stukjes waar geen chocolade in zit
- Het is handig om nu een beslagkom te pakken en hier het bloem in te zeven. Daarna zeef je ook het bakpoeder, kaneel en zout bij in de kom. Roer dit even door elkaar
- Pak nu een andere schaal en doe hier de boter en de suiker in. Dit ga je voor 20 seconden even goed opkloppen. Dit kun je het beste met de keukenmachine doen
- Laat de keukenmachine draaien en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Daarna voeg je langzaam maar zeker de crème fraîche toe
- Haal nu de andere beslagkom tevoorschijn en schep de boter door het bloemmengsel heen. Roer dit even door elkaar. Schep daarna ook de bananen en de chocolade er goed doorheen. Zorg ervoor dat alles goed samen komt
- Dit ga je nu in de cakevorm verdelen. Zorg ervoor dat alles zo even mogelijk is verdeeld. Zodra het overheerlijke brood goed in zijn vorm zit, strooi je er nog wat basterd suiker overheen
- Zet hem nu in de oven voor ongeveer 1 uur. Hou hem wel in de gaten, want iedere oven kan verschillen. Zorg er daarom voor dat je na minimaal 50 minuten even gaat kijken of het brood al klaar is
- Zodra het bananenbrood gaar is, kun je hem uit de oven halen. Laat hem dan even afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Is hij uit het blik? Laat hem dan nogmaals een uur afkoelen voordat je hem gaat serveren
- Serveer het bananen met lekkere roomboter of met een andere topping naar keuze