Grote wentelteefjes met aardbeien

Door
op om 10:56
Score: 100% met 26 stemmen - stem ook!
Wentelteefjes zijn bij vele mensen een favoriet gerecht. Het is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook nog eens super snel. Daarom is het zeker een aanrader om dit recept te proberen. Met dit recept maak je namelijk de lekkerste grote wentelteefjes met aardbeien. Binnen een halfuurtje heb je ze al op tafel staan!

Hoe maak je de grote wentelteefjes met aardbeien?

De grote wentelteefjes met aardbeien maak je eenvoudig in één pan. Je hebt er melk, eieren, brood en nog wat extra dingen voor nodig. De meeste ingrediënten hebben we al in huis. Op die manier is dit recept absoluut niet duur. Als je even in de koelkast en de voorraadkast kijkt, heb je het meeste al wel in huis. Je kunt dus direct beginnen!

Deze grote wentelteefjes met aardbeien maken we uiteraard met aardbeien. Ben je niet zo'n fan van aardbeien? Dan kun je altijd kiezen voor een ander soort fruit. Hierbij kun je denken aan blauwe bessen of frambozen. Heb je geen vers fruit in huis? Dan werk jam ook altijd goed. Zorg er wel voor dat je niet te veel jam gebruikt. Je wil he kaneel nog wel proeven!

Verder heb je eigenlijk niets nodig. Je hebt wat boter nodig om de pan in de te vetten en poedersuiker voor de smaak. Deze dingen zijn allemaal extra en hoeven niet per se. Het is daarom altijd leuk om te kijken of je dit recept direct kunt maken. Zodra je het recept leest, weet je direct wanneer je aan de slag kunt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 6  sneetjes brood 
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 250 g aardbeien 
  • 15 g poedersuiker
  • 20 g roomboter
  • Slagroom uit een slagroombus
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/4 tl kaneel

Recept

  1. Als eerste pak je de eieren. Klop de eieren los in een diep bord. Voeg dan de melk, kaneel en 2/3 van de poedersuiker toe. Dit roer je dan weer even goed door elkaar
  2. Leg nu de helft van een sneetje brood op een ander sneetje brood. Deze wentel je rondom he tmengsel. Dit doe je ook met de andere sneetjes. Laat de sneetjes er even in liggen, zodat het brood het mengsel goed op neemt 
  3. Nu kunnen we aan de slag! Zet de koekenpan op het fornuis en voeg wat boter toe. Smelt de boter en bak het brood voor ongeveer 8 minuten. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Let op! Draai ze wel tussendoor een paar keer om
  4. Daarna snij je de aardbeien in hapklare stukjes. Snij de wentelteefjes door het midden en verdeel ze over de borden
  5. Pak nu de aardbeien en verdeel deze over de borden. Spuit er nog een lekker toefjes slagroom bij op. Bestrooi de rest dan met de poedersuiker en de ahorn-siroop
  6. Nu kun je ze direct serveren. Wacht niet te lang met het eten van de grote wentelteefjes met aardbeien. Ze zijn namelijk vers uit de pan het lekkerst!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.