Kip ketjap met rijst

Door
op om 11:58
Score: 100% met 37 stemmen - stem ook!
Er zijn verschillende manieren waarop je kip met rijst klaar kunt maken. Je wilt natuurlijk wel een smaakvolle maaltijd eten. Daarom is kip ketjap met rijst zeker een aanrader. Dit is heerlijke rijst met kip. De kip smaakt uiteraard naar ketjap, zodat je een heerlijke smaak hebt waar je van kunt genieten. Op die manier is rijst eten ineens een stuk leuker!

Hoe maak je kip ketjap met rijst?

Kip ketjap met rijst maak je al binnen een halfuur. Je hebt dan een volledig bord vol met rijst, sperziebonen en kip. Een zeer gezonde maaltijd dus! persoonlijk ben ik gek op komkommer. Dit eet ik er dan ook nog bij. Zo is het een maaltijd die vol groente en proteïne zit. Na deze maaltijd heb je zeker geen honger meer. 

Het maken van de kip met rijst is erg eenvoudig. Dit is een maaltijd die je ook kan meal preppen. Op die manier heb je voor meerdere dagen in de week een overheerlijk gerecht. Je warmt het zo op in de magnetron, waardoor de kip met rijst erg lekker blijft. Dit is erg makkelijk als je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad en geen zin meer hebt om te koken. Dan kies je gewoon een bakje uit de koelkast. 

Persoonlijk vries ik dit recept ook in. Als ik het dan wil eten haal ik het vooraf uit de koelkast. Ik laat het wat ontdooien en dan kan je het prima eten. Op die manier zorg je ervoor dat je altijd heerlijk eten in huis hebt. Zo hoef je niet iedere dag na te denken bij het feit wat je vanavond weer gaat eten. Je weet het namelijk al: Kip ketjap met rijst!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 400 g kip 
  • 600 g rijst
  • 600 g sperziebonen
  • 340 g atjar tjampoer
  • 4 el ketjap
  • 1 el wit sesamzaad
  • 2 tl gehakte gember
  • 2 el olie
  • 1 el sriracha sauce

Recept

  1. Doe wat olie in de pan. Zorg ervoor dat de olie voordat je de kip in de pan doet al warm is. Dan kan je de kip gaan bakken. Voeg bij de kip de gember en ketjap toe. Daarna kan je de helft van de sesamzaadjes toevoegen
  2. Bak nu de tip voor ongeveer 10 minuten. Dan is de kip vaak wel gaar. Controleer of de kip goed gaar is. Let op! Laat de kip niet te lang bakken. Hier wordt de kip juist droog van. Schep daarom regelmatig om en hou de kip goed in de gaten
  3. Kook ondertussen de rijst zoals je het gewend bent. Dit kun je ook met de sperziebonen doen. Sperziebonen kun je het beste niet langer dan 8 tot 10 minuten koken. Zo blijven ze het lekkerst. 
  4. Haal nu de atjar tevoorschijn en laat deze goed uitlekken. Je wilt namelijk niet te veel vocht in je eten toevoegen. 
  5. Nu kun je de rijst in kommen scheppen. Als je dit gedaan hebt kun je de kip over de kommen heen verdelen. Voeg hier ook de bonen en de atjar aan toe. Zo heb je drie delen op je bord
  6. Bestrooi alles nog even met wat sesamzaadjes en snij eventueel komkommer voor erbij. Daarna kan je deze heerlijk kip ketjap met rijst serveren!


Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.