Zwitserse Goulash

Door
op om 20:07
Score: 100% met 178 stemmen - stem ook!
Zwitserse Goulash – Van Hongarije naar Zwitserland. Je hoeft echt niet helemaal naar Hongarije om goulash te eten en je hoeft ook echt geen Hongaarse kruiden te gebruiken. Want in Zwitserland maken ze ook een overheerlijke goulash, die weer net een beetje anders is dan anders.

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 5  Aardappelen
  • 600 Gram Rundvlees
  • 100 Gram Spekblokjes of spekreepjes
  • 1 Ui
  • 3 Wortelen
  • 1 Kleine knolselderij
  • 1 Stengel Prei
  • 1 Bosje Peterselie
  • 1 Eetlepel Bloem
  • 1 Eetlepel Boter
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • 500 Milliliter Runderbouillon
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Recept

  • De ui, de prei, knolselderij, de wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. Hak ook de peterselie fijn.
  • De blokjes rundvlees even goed op smaak brengen met peper en zout en dan in een pan met de boter. Boter geeft in dit geval meer smaak dan olijfolie, natuurlijk kan olijfolie ook. Bak het vlees even aan alle kanten een beetje bruin, je hoeft het vlees niet gaar te bakken. Dan wordt het alleen maar taai.
  • Als dit gedaan is, moet je de uien, wortelen, knolselderij, prei en spekjes toevoegen en mee bakken. Kruid nog een met peper en zout en strooi dan de bloem in de pan. Roer even goed door elkaar en dan mag de tomatenpuree erbij. Nog een keer heel goed roeren en dan mag de helft van de bouillon erbij.
  • Leg een deksel op de pan en laat het geheel zo’n anderhalf uur sudderen. Doe dit op een laag vuur, anders gaat het helemaal mis en heb je straks geen goulash meer om te eten.
  • Terwijl alles lekker staat te sudderen, snijd je de aardappelen in blokjes. Natuurlijk moet je de aardappelen wel eerst schillen. Snij de blokjes ongeveer net zo groot als de blokjes rundvlees die je eerst hebt gesneden.
  • Haal het deksel van de pan en doe de aardappelblokjes samen met de rest van de bouillon in de pan. De deksel mag er weer terug op en dan mag het geheel nog een keer een halfuur op laag vuur staan.
  • Als het gerecht klaar is, strooi je er een beetje fijngehakte peterselie overheen. Omdat de aardappelen al in de goulash zitten, hoef je er eigenlijk verder niks meer bij te serveren. Maar dat mag natuurlijk wel als je dat graag wilt.
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.