Paddenstoelensoep

Door
op om 7:14
Score: 100% met 62 stemmen - stem ook!
Weet je wat echt bij de herfst past? Paddenstoelen! Dan denk je toch direct aan een paddenstoelensoep? Het is dan ook erg leuk om een keer heerlijke soep te maken. Helemaal van paddenstoelen. Maar hoe maak je eigenlijke en paddenstoelensoep? Je wilt namelijk wel dat iedereen het lekker vindt. Het is een leuk gerecht om te maken en ook nog eens makkelijk! Dat is natuurlijk ideaal voor een regenachtige herfstdag. 

Hoe maak je een heerlijke paddenstoelensoep?

Een heerlijke paddenstoelensoep maken is best makkelijk. Daarom is het zeker leuk om eens te kijken of jij ook een verse paddenstoelensoep maakt.  Een paddenstoelensoep maken is namelijk niet alleen makkelijk. Het is ook een vrij goedkope maaltijd. 

De meeste producten van deze soep heb je waarschijnlijk al in huis. Zo hebben de meeste mensen wel zout, peper en wat teentjes knoflook. Dit zorgt ervoor dat de paddenstoelensoep nog goedkoper is. Je hoeft maar enkele producten te halen om aan de slag te kunnen.

Daarnaast vinden de meeste mensen een paddenstoelensoep altijd geschikt als avondeten. Je hoeft de soep natuurlijk niet per se als hoofdgerecht te eten. Je kunt ook een soepje als voorafje maken. Dit is heerlijk op een regenachtige dag! Een dagje in de keuken staan voor een heel menu of een makkelijk soepje van 30 minuten. Beide opties is een goed idee!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 400 gram paddenstoelen naar keuze (cantharellen. shiitakes. oesterzwammen zijn goed met elkaar te mixen)
 • 1 liter groentebouillon
 • 100 ml kookroom
 • 2 teentjes knoflook
 • 15 gram boter 
 • 1 normale ui 
 • 3 takjes verse tijm
 • Peper en zout naar smaak 

Recept

 1. Pel de ui en snij de ui goed fijn, doe hetzelfde met de knoflook 
 2. Doe de boter in een pannetje en gooi de ui en knoflook erbij. Fruit de ui en knoflook een paar minuten
 3. De paddenstoelen naar keuze kun je in fijne stukjes gaan snijden. Dit doe je bij in de pan en bak de paddenstoelen ongeveer 10 minuten. Gooi ook de tijm hierbij in. Op die manier kun je het meeste vocht uit de paddenstoelen halen
 4. Haal β…“ uit de pan en zet dit opzij. Dit ga je later nog gebruiken. 
 5. Vervolgens doe je de bouillon bij in de pan en breng je dit aan de kook. Zodra de bouillon gekookt heeft kun je de paddenstoelensoep pureren met een staafmixer. Voordat je dit gaat doen moet je eerst de verse tijm eruit halen. Tijdens het pureren kun je de kookroom toevoegen. Puren duurt vaak maar enkele minuten 
 6. Zodra alles goed gemengd is kun je de soep weer opnieuw aan de kook brengen. Proef de soep dan even en voeg er zout en peper aan toe als dit nodig is
 7. β…“ van de soep heb je als het goed is bewaard. Dit kun je nu bij in de soep doen. Verwarm de soep goed, zodat je hem goed kan eten en klaar is je paddenstoelensoep!

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account