Geroosterde tomatensoep
Door
Marijn
op
om 14:38
Score:
100%
met 85 stemmen
- stem ook!
Nu het weer herfst is, zoek je natuurlijk hartverwarmende gerechten om weer lekker warm te worden. Deze geroosterde tomatensoep is het ideale recept om te volgen als je een hartverwarmende soep zoekt.
Deze tomatensoep kun je ideaal combineren met een stuk stokbrood of een simpel geroosterd broodje. Voor de afwisseling kan een tosti ook een heerlijke toevoeging zijn.
Het is misschien even wachten op een lekker soepje, maar na dit recept één keer gemaakt te hebben, kom je er direct achter dat het de moeite waard is. Een geroosterde tomatensoep biedt de ideale combinatie van romigheid en herfstsmaken.
Zo maak je geroosterde tomatensoep
Soep hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarom hebben wij een simpel recept opgezet om een overheerlijke geroosterde tomatensoep te maken. Het enige wat je (naast de ingrediënten) nodig hebt om met dit recept aan de slag te gaan met dit recept, is een oven en een grote pan.
Verse ingrediënten
Daarnaast heb je natuurlijk flink wat tomaten, kruiden en andere aromatische groentes nodig om de geroosterde tomatensoep compleet te maken. Voor het echte herfstgevoel is het ideaal om een combinatie van rozemarijn en basilicum te gebruiken.
Voor de beste smaak gebruik je natuurlijk verse kruiden. Als je deze niet kunt vinden of niet in huis hebt, zijn ze te vervangen door gedroogde kruiden. Ik kan je echter vertellen dat de soep hierdoor wel wat minder lekker wordt.
Deze geroosterde tomatensoep is niet alleen erg lekker, maar zit ook boordevol vezels en voedingsstoffen om je dag compleet te maken. Dus waar wacht je op? Begin snel met het recept!
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 12 grote verse tomaten
- 2 grote uien
- 1 wortel
- 6 teentjes knoflook
- 500 ml kookroom
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 (groente of kip) bouillonblokjes + 1 liter water
- 5 takjes verse rozemarijn
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snij de tomaten door midden, de uien en wortel in grote stukken en de rozemarijn fijn. Plaats de groentes en de hele teentjes knoflook vervolgens op een bakplaat.
- Doe hier de olijfolie, de rozemarijn, zout en peper bij (Wees voorzichtig met zout; je kunt later altijd meer toevoegen) en mix dit goed door elkaar zodat alle groentes bedekt zijn met olie, rozemarijn, zout en peper
- Plaats de groentes vervolgens voor 45 tot 60 minuten in de oven
- Na het roosteren kun je alles in een grote pan gooien (vergeet de sappen onderop de bakplaat niet!). Voeg hier een liter water, de bouillonblokjes, de tomatenpuree en de kookroom aan toe en laat dit mengsel 10 minuten koken
- Blend het tot een gladde soep met de staafmixer en laat de soep nog 10 minuten koken. Proef de soep even om te checken of je extra zout toe moet voegen. Doe dit naar smaak.
- Serveer de soep met stokbrood of een geroosterd broodje en geniet!