Herfstbroodje met vijgen
Door
Jessy
op
om 9:09
Score:
100%
met 86 stemmen
- stem ook!
Een heerlijk herfstbroodje maken? In de herfst regent het veel. Dan heb je geen zin om moeilijk te doen. Een broodje maken is dan makkelijk. Een herfstbroodje met vijgen is zeker lekker! Wil je weten hoe je dit maakt? Wij leggen je het uit! Het is een makkelijk en snel recept. Zo kun je binnen 30 minuten eten. Dit scheelt je heel wat tijd. Wie wil dit nou niet?
Hoe maak je een herfstboordje met vijgen?
Een herfstboordje maken is makkelijk. Je moet eerst de vijgen maken. Deze vijgen maak je met balsamico-azijn. Gelukkig doe je dit binnen 20 minuten. Zo ben je binnen no-time klaar. Het is een goed vullend broodje. Je kunt hem eten als lunch. Er zijn mensen die hem als avondeten eten. Het is maar net wat je zelf graag wilt.
Er zit ham in dit gerecht. Hierdoor komt de smaak van de vijgen goed naar voren. Vijgen gaan goed samen met veel dingen. Zo ook met mozzarella en rucola. Daarom is dit boordje zo overheerlijk! Dit recept is snel en makkelijk. Daarnaast kun je de vijgen nog verder gebruiken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld mealprep! Dit scheelt behoorlijk wat tijd.
Er zit ham in dit gerecht. Hierdoor komt de smaak van de vijgen goed naar voren. Vijgen gaan goed samen met veel dingen. Zo ook met mozzarella en rucola. Daarom is dit boordje zo overheerlijk! Dit recept is snel en makkelijk. Daarnaast kun je de vijgen nog verder gebruiken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld mealprep! Dit scheelt behoorlijk wat tijd.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 1/3 baguette
- 200 gram vijgen (gedroogd)
- 1 plak ham (gedroogd)
- 3 plakjes mozzarella
- Handje Rucola
- 2 theelepels balsamico-dressing. (Dit maak jezelf)
- 50 ml balsamico-azijn
- 50 ml water
- Een halve theelepel suiker
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Recept
Je begint met het maken van de vijgen:
- Gooi de vijgen in de pan. Zet ze allemaal onder water
- Breng het water aan de kook. Laat dit 10 minuten staan. Zo worden de vijgen zacht
- Giet het water nu af. Zet de vijgen dan in een bakje
- Gooi de balsamico-azijn, suiker en wat zout in de pan. Breng dit aan de kook
- Zodra het kookt gooi je de vijgen erbij. Laat dit weer 15 minuten koken
- Schep de vijgen er uit en laat het vocht weer koken. Kook het tot het eruitziet als stroop. Deze stroop is je dressing
- Snij nu de vijgen in drie plakken
Nu de vijgen klaar zijn, kun je het herfstbroodje maken:
- Pak de baguette en snijd hem door midden. Doe op elke kant 1 theelepel dressing. Smeer dit goed uit
- Doe op één kant een handje rucola. Leg hier boven op de mozzarella
- Leg boven op de mozzarella de ham. Daar boven op kun je de vijgen leggen
- Zodra je dit gedaan hebt, maak je het broodje af met wat zout en peper