Cheesecake met stroopwafels

Door
op om 8:00
Score: 100% met 47 stemmen - stem ook!
Vele mensen houden van een cheesecake. Het is dus leuk om er eentje te maken. Het is nog leuker om een nieuwe soort te maken. Een cheesecake met stroopwafels is dan leuk! Het is niet al te moeilijk om hem te maken. Er zit wel enkele wachttijd aan vast. Gelukkig is de taart het wachten waard! Hij is namelijk erg lekker. Iedereen zou hem eens moeten proberen. Waarom niet nu? 

Hoe maak je een Cheesecake met stroopwafels? 

Een cheesecake met stroopwafels. Je maakt hem natuurlijk met stroopwafels. Het duurt niet te lang om hem te maken. Het wachten duurt wel even. Je kunt er daarna wel van genieten. De stroopwafels maken de taart erg lekker. Verder is het ook een unieke taart. Daarom vinden mensen hem lekker. De cheesecake is voor iedere taarten liefhebber ideaal. 

Je kunt de taart maken voor je verjaardag. Natuurlijk ook voor iemand anders. Het geeft een beetje een herfst gevoel. Dat komt doordat stroopwafels in de herfst nog populairder zijn. Iedereen wil toch een stroopwafel eten? Met deze taart is dit helemaal prefect. Een taart en stroopwafels samen. Dat is een geweldige combinatie. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 g stroopwafels
  • 400 g verse roomkaas
  • 125 g sour cream
  • 3 eieren
  • 1 pak Digestive koekjes 
  • 125 g ongezoute roomboter
  • 200 g rietsuiker
  • 75 ml verse slagroom
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 1 tl zout
  • 1 el water

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Gooi ondertussen de digestive koekjes in de keukenmachine. Maal dit goed fijn.
  2. Gooi 100 gram stroopwafels erbij. Maal dit ook goed fijn. Smelt ondertussen 75 gram boter. Doe dit in een steelpannetje
  3. Meng dit allemaal bij elkaar in. Zo krijg je een koekbodem
  4. Doe dan een bakpapiertje in de springvorm. Schep al het koek in de springvorm en druk dit goed aan
  5. Gooi de roomkaas, sour cream en rietsuiker in een kom. Mix dit ongeveer 5 minuten goed door. Gooi dan de eieren bij
  6. Voeg dan een halve tl zout toe. Klop dit ongeveer 5 minuten. 
  7. Rasp de citroen en meng dit met de rest. Zorg ervoor dat je alleen het gele deel van de citroen raspt
  8. Strijk dit over de koekbodem heen. Verdeel het allemaal zo goed mogelijk
  9. Doe de cheesecake in de oven. Laat hem er ongeveer 45 minuten in staan. Tot hij gaar is. Dit kan ook wat langer duren. De binnenkant mag wel iets wiebelen. 
  10. Laat hem 15 minuten afkoelen. Ze hem dan in de koelkast voor 2 1/2 uur. 
  11. Doe ondertussen de basterdsuiker in een steelpan. Breng dit met het water aan de kook. Let op! Dit moet op laag vuur. Roer ondertussen niet voor de komende 15 minuten. Laat het karameliseren
  12. Pak de pan en gooi er de rest van de boter bij. Roer dit goed door
  13. Voeg dan de slagroom en een halve tl zout toe. Roer dit weer goed door. Het moet een gladde karamel worden. 
  14. Laat dit ook weer 45 min afkoelen
  15. Maak de andere stroopwafels klein. Dit kun je over de cheesecake heen strooien
  16. Schenk daarna de karamel over de cheesecake heen
  17. Laat de cheesecake even staan. Voeg eventueel extra stroopwafels toe 
  18. De cheesecake met stroopwafels is klaar! 

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account