Belgische wafels

Door
op
Score: 100% met 41 stemmen - stem ook!
Belgische wafels, wie kent ze niet? Deze wafels zijn heerlijk. Het is zeker leuk om ze zelf te maken. Een goed recept vinden is wel moeilijk. Dit recept is makkelijk en snel! Zo heb je binnen een uurtje lekkere wafels. Ze zijn geschikt voor jong en oud. Dit is leuk voor een verjaardag. Soms zelfs voor de feestdagen. Deze wafels zijn zeker een aanrader. Een echt Belgisch recept! 

Zo maak je Belgische wafels 

Belgische wafels maken is makkelijk. Je hebt er maar weinig voor nodig. Het meeste heb je al in huis. Het is dus zeker een leuk recept. Het recept is makkelijk. Zelfs kinderen kunnen dit recept maken. Dat is toch ideaal! Met aardbeien en slagroom zijn ze erg lekker. Dit hoeft niet. Je kunt ook andere toppings kiezen. Maak het helemaal naar jouw smaak!

Dit recept is voor 10 wafels. Daarom duurt het een uur. Als je er minder maakt, ben je minder lang bezig. Je kunt het recept dan aanpassen. Zo weet je precies wat handig is. Je kunt het ook lactosevrij maken. Dan moet je andere melk, boter en slagroom gebruiken. Zo is het voor iedereen haalbaar. 

Je kunt kijken wat je wilt. Per persoon verschilt dit. Het is een leuk recept om met kinderen te maken. Let wel op! Een wafelijzer wordt erg heet. Laat je kinderen dus niet alleen. Doe het altijd samen. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 12.5 g gist
  • 200 ml water
  • 100 g ongezouten roomboter 
  • 250 g aardbeien
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • Slagroom 

Recept

  1. Pak het zakje gist. Doe alle gist in 200 ml lauw water
  2. Laat de gist even staan
  3. Pak ondertussen de eieren. Spilts de eieren (het eigeel en eiwit scheiden)
  4. Klop het eiwit op met een mixer. Voeg hier de vanille suiker aan toe. Zet dit even aan de kant
  5. Gooi de bloem en melk bij elkaar in. Roer dit even goed door
  6. Smelt de boter en voeg dit bij de bloem. Voeg vervolgens de eierdooiers toe aan de bloem
  7. Roer dit goed door. Het moet een glad papje worden
  8. Gooi daarna de gist erbij. Roer dit goed door
  9. Voeg nu de eiwitten toe en roer tot een luchtig beslag. Niet te hard roeren. Anders klop je de lucht eruit 
  10. Zet het deeg 20 min weg. Doe dit afgedekt met bijvoorbeeld een theedoek. Doe dit op een warme plek
  11. Warm een wafelijzer op. Doe steeds een lepel aan beslag erin
  12. Zodra de wafel goudbruin is, haal je hem eruit
  13. Herhaal dit tot al het beslag uiteindelijk op is 
  14. Laat de wafels even afkoelen
  15. Voeg de aardbeien en slagroom toe aan de Belgische wafels
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Kerststol

Kerststol

100% 195 min 15 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.