Echte kerstsalade

Door
op om 10:42
Score: 100% met 43 stemmen - stem ook!
Wil je iets makkelijks tijdens kerst? Maar wil je toch dat het heerlijk is? Deze recepten zijn niet makkelijk te vinden. Daarom hebben wij er eentje voor je! Dit recept is erg makkelijk. Het is een echte kerstsalade. Op die manier ben je binnen 10 min klaar. Hoe ideaal is dat! De salade is een ideale amuse. Je kunt er dus nog allerlei andere dingen bij eten. Er is genoeg ruimte om dit te doen. Dit is toch wat er zo leuk is? 

Hoe maak je de salade?

Deze kerstsalade maak je binnen 10 min. Hierdoor ben je niet lang bezig. Je kunt dan verschillende amuses maken. Dit recept is glutenvrij. De salade is voor iedereen een goede keuze. Het fruit maakt het lekker fris. De rauwe ham zorgt weer voor een extra smaakje. Je maakt een soort caprese. Als je dit recept maakt, is dat zeker leuk. Binnen enkele minuten maak je iets lekkers. 

Het kerstsalade recept is makkelijk voor vier personen. Als je mooie borden gebruikt, kun je het mooi opmaken. Een echt kerstgevoel heb je dan. Zo kun je voor kerstborden kiezen. Dit is toch wat je tijdens kerst wil? Kies voor leuke borden met versiering. Je kunt ook zelf nog versiering toevoegen. Kerst is dan zeker weer erg leuk. 

Zelfs kinderen kunnen dit recept maken. Misschien vinden ze dat leuk? Dan zet je hun lekker aan het werk. Je ziet direct hoe makkelijk is. Let wel altijd op. In dit recept moet wel gesneden worden. Met kleine kinderen moet er dus altijd iemand aanwezig zijn. Je kunt deze amuse ook zelf maken. Dat is geen probleem. Helemaal als je het leuk vindt is dit een goede keuze. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 2 stuks kaki fruit
  • 250 g mozzarella
  • 90 g parmaham
  • 2 el balsamico dressing
  • 1 el olijf olie
  • Een zakje basilicum 

Recept

  1. Begin met het kaki fruit. Snij dit in dunnen plakjes voor de kerstsalade. Niet té dun. Ze moeten nog mooi zijn. Zorg dus voor ongeveer een halve cm. Dit zorgt voor goede stukken
  2. Snij nu de mozzarella. Doe dit net wat dikker dan het fruit. Zo krijg je een goed contrast tussen deze twee. Zorg er wel voor dat ze hapklaar zijn
  3. Pak de kaki en mozzarella. Leg deze verdeelt over de borden heen. Je kunt het zelf neerleggen hoe je wilt. Het mooiste is als een soort dakpannen. Zo kun je het ook makkelijk op eten. Doe dit om en om. Eerst kaki, dan mozzarella, dan weer kaki, enz. 
  4. Leg de ham in het midden. Als je een mooi bord hebt, zie je het allemaal al goed samen komen
  5. Doe hier wat dressing en olie overheen. Dit kun je eerst met elkaar mengen. Zo kun je het makkelijker verdelen
  6. Gooi er nog wat peper en zout overheen. Doe dit niet te veel! Iemand kan dit later altijd zelf nog toevoegen
  7. Als garnering voor de amuse doe je de basilicum bovenop 
  8. Nu kun je de kerstsalade serveren! 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Kerststol

Kerststol

100% 195 min 15 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.