Kerstboom pizza

Door
op om 12:00
Score: 100% met 39 stemmen - stem ook!
Kerst komt er weer aan. Hoe leuk is het dat je dan een kerstboom pizza kunt gaan maken. Dit zijn allemaal kleine pizzaatjes op een stokje. Dit is leuk om als tussengerecht te doen. Misschien is hij ook wel leuk als amuse. Het duurt een halfuurtje om ze in elkaar te zetten en te bakken. Dat is toch ideaal voor tijdens de feestdagen? Niet al te moeilijk, maar wel heel erg leuk om te maken. 

Hoe maak je een kerstboom pizza?

Je hebt maar weinig nodig om een kerstboom pizza te maken. Je kunt met bladerdeeg en saus al heel ver komen. Deze kerstboompjes hebben een stam. Daarom hebben we satéprikkers nodig. Het is leuk om ze bijvoorbeeld ergens in te prikken. Zo kunnen de boompjes leuk rechtop staan. 

Dit soort schattige boompjes zijn ook leuk om met kinderen te maken. Het is niet al te moeilijk. Daarnaast hoef je niet lang te wachten tot ze klaar zijn. Zo wordt je geduld niet op de proef gesteld. Ze smaken lekker naar pizza, dus iedereen lust ze wel! Het is ideaal voor de feestdagen. 

Het is altijd leuk om ons recept wat aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld vlees toevoegen, maar je kunt het ook vegan maken. Het ligt er maar net aan wat je eigen wensen zijn. Alles is mogelijk met deze leuke boompjes.

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 5  satéprikkers
  • 5 cherrytomaten
  • Geraspte jonge kaas
  • Pizza saus
  • 4 vellen bladerdeeg
  • Oregano
  • Basilicum 

Recept

  1. Verwarm de oven voor. Doe dit op 220 graden. Dan kunnen de boompjes straks direct de oven in
  2. Leg bakpapier op een bakblik. Laat dan het bladerdeeg goed ontdooien
  3. Haal het folie van het bladerdeeg af. Dan kun je beginnen met het breiden van de bomen
  4. Smeer het bladerdeeg vol met saus. Gooi er dan wat kaas en oregano overheen
  5. Leg dan een vel bakpapier over het deeg heen. Druk dit goed aan. Zo blijft de kaas goed plakken
  6. Snij de bladerdeegvelletjes in 5 gelijke stroken
  7. Rijg dit op een satéstokje. Elk stokje krijgt vier stukjes bladerdeeg. Doe onderaan een groter stuk bladerdeeg dan bovenaan. Je maakt een kerstboom op die manier. Steeds een stukje grotere bladerdeegvel
  8. Leg nu de kerstboompjes op het bakblik. Doe dit ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven
  9. Als de boompjes goudbruin zijn, kunnen ze uit de oven
  10. Prik bovenop de boom een cherrytomaatje. Dit is de piek van de kerstboom
  11. Gooi er wat basilicum overheen voordat je ze opeet en smullen maar!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.