Kip pilaf

Door
op om 9:47
Score: 100% met 75 stemmen - stem ook!
Kip pilaf is een snel recept. Het is daarnaast vullend en heerlijk. Daarom is het zeker leuk om dit recept een keer te proberen. Dit is een recept met perziken. Dit is lekker verfrissend. Perzik gaat erg goed samen met kip en rijst. Het is dus een ideale combinatie om eens uit te proberen! Binnen minder dan 30 min heb je het al op tafel staan!

Hoe maak je kip pilaf?

Kip pilaf met perziken maken is niet al te moeilijk. Je hebt er in totaal 25 min voor nodig. Dit is een recept die uit het Midden-Oosten komt. Het Midden-Oosten heeft heel wat verschillende recepten waar je van kunt smullen. Zo is dit ook weer een recept die aan te raden is. 

Het is een gemiddeld recept. Hierdoor is hij niet al te moeilijk. Hier heb je ook geen zin meer in na een lange dag werken. Je wilt dan gewoon zo snel mogelijk aan tafel. Gelukkig kan dat met dit recept. Binnen zo'n korte tijd zo iets lekkers op tafel zetten. Dat wil je toch eigenlijk iedere dag!

Je kunt uiteraard de perziken er uitlaten. Je kunt dan andere groenten toevoegen. Het ligt er maar net aan wat je lekker vindt. Kip pilaf is een gezonde maaltijd die je binnen no-time op tafel hebt staan. Iedereen zal er van smullen. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 300 g rijst
  • 6 halve perziken uit blik
  • 70 g tomatenpurree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 el ketjap
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel 
  • 2 el chilisaus
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Olie voor in de pan

Recept

  1. Begin met de rijst. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  2. Meestal heb je anderhalf keer zoveel water nodig als rijst
  3. Snij de ui fijn. Als je van ui houdt, kun je voor grove stukken kiezen. Hou je niet zo van ui? Snij de stukken wat kleiner
  4. Pak nu de knoflook. Snij deze ook op een fijne grote
  5. Haal een koekenpan tevoorschijn. Doe er wat olie in en verwarm de pan voor
  6. Doe nu de ui en knoflook in de pan. Bak het allemaal even goed aan
  7. Pak nu de paprikapoeder en kaneel. Voeg dit toe in de pan. Roer dit allemaal even goed door
  8. Haal nu de tomatenpuree uit de verpakking. Voeg dit toe aan de pan. Bak dit ook even kort aan 
  9. Als laatste doe je de kip in de pan. Roerbak dit goed door tot de kip gaar is
  10. Snij ondertussen de perziken in hapklare blokjes 
  11. Voeg het sap van de perziken aan de kip toe. Pak ook de chilisaus en ketjap. Voeg dit allemaal in één keer toe. 
  12. Laat dit even sudderen, zodat de smaken goed vrij komen
  13. Pak nu de perziken en doe deze bij in de pan. Roer dit even door
  14. Breng de kip pilaf op smaak met peper en zout
  15. Nu kun je dit heerlijke gerecht serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.