Worteltaart
Door
Jessy
op
om 9:05
Score:
100%
met 91 stemmen
- stem ook!
Worteltaart is erg lekker. Veel mensen hebben het wel eens geproefd. Het is een echte aanrader om eens zelf te maken. Het is een half uurtje werk. Het andere uur doet de oven het werk voor je. Hoe ideaal is dat? Je hebt een heerlijke taart binnen anderhalf uur op tafel staan.
Hoe maak je een worteltaart?
Een worteltaart maak je in een springvorm. Ik adviseer een springvorm van 22 of 24 cm. Op die manier wordt de worteltaart het mooist. Deze taart wordt ook wel carrotcake genoemd. Er zijn maar vrij weinig mensen die deze taart niet lekker vinden.
De taart is ideaal voor een verjaardag, maar ook voor een feestdag. Je kunt hem eigenlijk voor iedere gelegenheid wel maken. Je kunt hem als bijgerecht eten, maar ook als nagerecht. Het is maar net waar je zin in hebt. Dat is toch wat je verwacht van een taart?
Deze worteltaart kun je opdienen met wat walnoten, maar pecannoten zijn ook lekker. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerst vindt. Het recept is vrij eenvoudig aan te passen.
De taart is ideaal voor een verjaardag, maar ook voor een feestdag. Je kunt hem eigenlijk voor iedere gelegenheid wel maken. Je kunt hem als bijgerecht eten, maar ook als nagerecht. Het is maar net waar je zin in hebt. Dat is toch wat je verwacht van een taart?
Deze worteltaart kun je opdienen met wat walnoten, maar pecannoten zijn ook lekker. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerst vindt. Het recept is vrij eenvoudig aan te passen.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 400 g wortelen
- 300 ml zonnebloemolie
- 5 eieren
- 250 g basterdsuiker
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g walnoten
- 150 g poedersuiker
- 100 g boter
- 400 g roomkaas
- 2 tl vanille extract
- Zout naar smaak
- 2 tl kaneel
Recept
- Verwarm de oven voor. Doe dit op 180 graden
- Pak de zonnebloemolie en basterdsuiker. Voeg dit samen in een beslagkom. Roer dit even door
- Voeg nu het vanille-extract toe en klop dit op met de mixer. Ongeveer 5 minuten is lang genoeg
- Pak nu de zeef. Leg deze op de beslagkom en zeef het zelfrijzend bakmeel er door heen. Voeg dan zout en kaneel toe
- Schep dit allemaal goed door elkaar
- Rasp de wortelen fijn. Doe ze dan bij in het beslag
- Hak nu de walnoten en doe ze bij in het beslag. Schep nu het beslag goed door elkaar
- Vet het volledige springvorm goed in. Leg ook een bakpapiertje op de bodem
- Bestuif het allemaal met meel
- Giet het beslag in de vorm en zet hem voor een uurtje in de oven
- Laat hem na dit uurtje goed afkoelen
- Pak de roomkaas, boter en poedersuiker. Doe dit allemaal in een beslagkom
- Mix dit goed door elkaar tot het goed samen is gekomen
- Zodra de taart goed afgekoeld is, snij je hem (horizontaal) door midden
- Doe nu de helft van de roomkaas op de onderste kant van de taart. Doe dan het andere deel er weer bovenop
- Pak de rest van de roomkaas en doe dit boven op de taart. Smeer dit goed uit als frosting
- De worteltaart kan versierd worden met wat walnoten
- Snij de taart in 10 stukken en je kunt hem serveren!