Worteltaart

Door
op om 9:05
Score: 100% met 38 stemmen - stem ook!
Worteltaart is erg lekker. Veel mensen hebben het wel eens geproefd. Het is een echte aanrader om eens zelf te maken. Het is een half uurtje werk. Het andere uur doet de oven het werk voor je. Hoe ideaal is dat? Je hebt een heerlijke taart binnen anderhalf uur op tafel staan. 

Hoe maak je een worteltaart?

Een worteltaart maak je in een springvorm. Ik adviseer een springvorm van 22 of 24 cm. Op die manier wordt de worteltaart het mooist. Deze taart wordt ook wel carrotcake genoemd. Er zijn maar vrij weinig mensen die deze taart niet lekker vinden. 

De taart is ideaal voor een verjaardag, maar ook voor een feestdag. Je kunt hem eigenlijk voor iedere gelegenheid wel maken. Je kunt hem als bijgerecht eten, maar ook als nagerecht. Het is maar net waar je zin in hebt. Dat is toch wat je verwacht van een taart?

Deze worteltaart kun je opdienen met wat walnoten, maar pecannoten zijn ook lekker. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerst vindt. Het recept is vrij eenvoudig aan te passen. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 400 g wortelen
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 250 g basterdsuiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g walnoten
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g boter
  • 400 g roomkaas
  • 2 tl vanille extract
  • Zout naar smaak
  • 2 tl kaneel 

Recept

  1. Verwarm de oven voor. Doe dit op 180 graden
  2. Pak de zonnebloemolie en basterdsuiker. Voeg dit samen in een beslagkom. Roer dit even door
  3. Voeg nu het vanille-extract toe en klop dit op met de mixer. Ongeveer 5 minuten is lang genoeg
  4. Pak nu de zeef. Leg deze op de beslagkom en zeef het zelfrijzend bakmeel er door heen. Voeg dan zout en kaneel toe
  5. Schep dit allemaal goed door elkaar
  6. Rasp de wortelen fijn. Doe ze dan bij in het beslag
  7. Hak nu de walnoten en doe ze bij in het beslag. Schep nu het beslag goed door elkaar
  8. Vet het volledige springvorm goed in. Leg ook een bakpapiertje op de bodem
  9. Bestuif het allemaal met meel
  10. Giet het beslag in de vorm en zet hem voor een uurtje in de oven
  11. Laat hem na dit uurtje goed afkoelen
  12. Pak de roomkaas, boter en poedersuiker. Doe dit allemaal in een beslagkom
  13. Mix dit goed door elkaar tot het goed samen is gekomen
  14. Zodra de taart goed afgekoeld is, snij je hem (horizontaal) door midden
  15. Doe nu de helft van de roomkaas op de onderste kant van de taart. Doe dan het andere deel er weer bovenop
  16. Pak de rest van de roomkaas en doe dit boven op de taart. Smeer dit goed uit als frosting
  17. De worteltaart kan versierd worden met wat walnoten
  18. Snij de taart in 10 stukken en je kunt hem serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.