Kokosmakronen

Door
op om 12:51
Score: 100% met 37 stemmen - stem ook!
Kokosmakronen zijn overheerlijk. Het grote voordeel is dat ze erg makkelijk zijn om te maken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig. Hoe makkelijk wil je het hebben? In een halfuurtje heb jij heerlijke gebakjes op tafel staan. Een kokosmakroon valt namelijk onder een gebakje. 

Hoe maak je kokosmakronen?

Kokosmakronen maken doe je met suiker, eiwit en kokos. Meer heb je niet nodig. Dit is ideaal te maken voor een verjaardag. Je kunt ze binnen no-time klaar hebben. Iedereen vindt ze overheerlijk. Je hebt alleen maar een oven nodig of een airfryer om ze af te kunnen bakken. 

Je kunt normale kokosmakronen maken, maar je kunt ze ook maken met chocolade. Dat is een heerlijke toevoeging. Het ligt er maar net aan wat jezelf lekker vindt. Kokos met chocolade doet het altijd goed. Het is dus zeker het proberen waard. Zo kunnen maar liefst 16 porties in één keer gemaakt worden. 

Het grote voordeel van dit recept is het feit dat de makronen glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze ook lactosevrij. Zo is het voor iedereen een aanrader. Je kunt ze in alle gevallen heerlijk opeten. Dat is toch wat je uiteindelijk wil met een gebakje? Lekker voor iedereen!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 4  eieren (je gebruikt alleen het eiwit)
  • 200 g kokosrasp
  • 200 g kristalsuiker 

Recept

  1. Zet de oven aan. Doe dit op 175 graden. Laat de oven goed voorverwarmen
  2. Split de eieren. Het eiwit mag niet mengen met het eigeel. Zorg ervoor dat je het eiwit in een ander bakje doet. Je kunt ook een eiersplitser gebruiken voor het gemak
  3. Pak nu de suiker en kokosrasp. Doe dit gewoon in de beslagkom. 
  4. Meng dit goed met elkaar. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar heen zit
  5. Doe dit allemaal in een steelpan. Voeg ook het eiwit toe. Roer dit even door in de pan
  6. Zet de pan op het fornuis. Verhit de steelpan en het mengsel 3 minuten lang. Je moet de hele tijd blijven roeren. Doe dit op middenhoog vuur, niet op hoog vuur
  7. Zorg ervoor dat het mengsel niet verkleurt. Haal het van het fornuis af
  8. Leg een bakpapiertje op de bakplaat 
  9. Pak nu twee eetlepels. Maak met deze eetlepels 16 bergjes op het bakpapier. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Het beste is om min 2 cm afstand te houden
  10. Zet de kokosmakronen voor 20 min in de oven
  11. Controleer of de makronen na 20 min gaar zijn. Dan zijn ze klaar!
Wil je de makronen met chocolade maken? Volg dan ook de volgende stappen:

  1. Pak een pan terwijl de makronen in de oven zitten. Smelt hier chocolade in. Het maakt niet uit wat voor een chocolade het is
  2. Zoek een spatel die je makkelijk heen en weer kan bewegen
  3. Haal de makronen uit de oven als ze gaar zijn
  4. Ze de bakplaat voor je. Dip nu de spatel in de chocolade
  5. Ga heen en weer over de makronen. Zo komen er lijntjes aan chocolade over de makronen heen
  6. Laat dit even rusten. Dan de chocolade drogen. Nu zijn je kokosmakronen klaar!

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.