Hartige taart met spinazie en feta
Door
Marijn
op
om 15:44
Score:
100%
met 92 stemmen
- stem ook!
Hartige taart is voor veel huishoudens een klassieker. Het is een simpel recept dat binnen no-time in elkaar gezet kan worden. Door spinazie met feta te combineren, krijg de heerlijke smaakcombinatie waar Griekenland bekend om staat. Deze hartige taart is een heerlijk hoofdgerecht die je makkelijk voor het hele gezin kunt maken.
De simpele hartige taart
Hartige taart wordt veel gegeten in Nederland. Doordat wij bladerdeeg heel simpel in de winkel kunnen kopen, is het een simpel gerecht die je zo klaar hebt gemaakt. Door de combinatie van simpele smaken, krijg je de hartige smaak van spinazie met het pittige contrast van de feta.
Het leuke aan een hartige taart is dat je ze ook met kinderen kunt maken. Aangezien het een simpel gerecht is, is het ideaal om deze te maken met jonge kinderen. De taken bij het maken van de taart zijn goed te verdelen, waardoor het simpel genoeg is om met kinderen te doen.
Het maken van deze hartige taart hoef je niet te limiteren tot alleen het avondeten. Het is ook ideaal om voor de lunch te maken. Hierdoor heb je een heerlijke vullende lunch die je vol laat zijn voor de rest van de middag.
Het leuke aan een hartige taart is dat je ze ook met kinderen kunt maken. Aangezien het een simpel gerecht is, is het ideaal om deze te maken met jonge kinderen. De taken bij het maken van de taart zijn goed te verdelen, waardoor het simpel genoeg is om met kinderen te doen.
Het maken van deze hartige taart hoef je niet te limiteren tot alleen het avondeten. Het is ook ideaal om voor de lunch te maken. Hierdoor heb je een heerlijke vullende lunch die je vol laat zijn voor de rest van de middag.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 800 g verse spinazie
- 200 g feta
- 4 eieren
- 200 ml kookroom
- Zout en peper naar smaak
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleedt de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg en druk deze goed aan elkaar.
- Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg en laat de bodem 15 minuten in het midden van de oven bakken.
- Zet een grote pan op middelmatig vuur en voeg de spinazie in delen toe.
- Haal de geslonken spinazie van het vuur en laat het uitlekken in een vergiet of zeef.
- Klop in de kom de eieren en kookroom tot een gladde massa en breng dit op smaak met zout en peper.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en kruimel de fetakaas in de kom. Meng dit goed door elkaar.
- Haal de bodem uit de oven en voeg het spinaziemengsel voorzichtig toe.
- Bak de taart gedurende 35 minuten gaar in de oven, of totdat de vulling stevig en goudbruin aan de bovenkant is.
- Haal de taart uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen.
- Serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur en geniet!