Bastogne toetje

Door
op om 16:53
Score: 100% met 41 stemmen - stem ook!
Iedereen houdt toch van Bastogne? Die heerlijke koekjes. Gelukkig is dat geen probleem! We hebben hier een heerlijk Bastogne toetje die voor iedereen lekker is. Je kunt het recept zelf aanpassen. Je kunt ook dit recept eerst proberen. De koekjes maken het heerlijke recept uniek. Dit toetje is een combinatie van Bastogne, roomkaas en kersen. Dat is toch waar je van droomt? 

Hoe maak je een Bastogne toetje?

Een Bastogne toetje maken is niet moeilijk. Daarnaast is het ook niet duur. Het is voor iedereen leuk. Het is een heerlijke combinatie van smaken. Door de mooie rode kersen is het ook nog kleurrijk. Daarom is het zeker een aanrader. Het bereiden duurt niet zolang. Het is wel aan te raden om het toetje een uur op te laten stijven. 

Dit is een lekker toetje voor kerst. De rode kleur van de kersen brengen een echt kerstgevoel met zich mee. De Bastogne is lekker. Maar alles is gewoon lekker. Je wilt natuurlijk alleen maar het beste toetje voor kerst. Dan is dit zeker een goed idee. 

Het dessert is erg romig. Hierdoor kun je er goed van genieten. Dit toetje hoef je niet per se met kerst te maken. Ook een andere dag is prima. Dit toetje is eigenlijk voor elke gelegenheid. Hoe ideaal is dat? 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 8  Bastogne koeken
  • 350 g kersen (op sap)
  • 200 g roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel maizena
  • 4 eetlepels suiker 

Recept

  1. Gooi de kersen in een zeef en vang het sap op. Het sap gooi je in een pan
  2. Verwarm de pan met het sap. Doe hier 2 eetlepels suiker in. 
  3. Los de maizena op met 1 eetlepel water. Zodra het sap kookt, gooi je de maizena erbij
  4. Roer dit goed door. Hierdoor zorg je ervoor dat het sap dik wordt
  5. Laat de saus goed afkoelen. Voeg daarna de kersen er weer aan toe
  6. Pak de roomkaas en gooi het in een kom. Mix dit tot een romig beslag
  7. Gooi de slagroom bij de roomkaas. Gooi hier ook 2 eetlepels suiker in
  8. Mix dit goed door elkaar. Het moet een romig geheel worden
  9. Pak de Bastogne koeken. Kruimel deze goed fijn
  10. Verdeel de koek over de bodem van de glaasjes. Bewaar wel wat van de Bastogne kruimels
  11. Pak het roommengsel. Verdeel de helft van het mengsel over de Bastogne koek in de glaasjes 
  12. Schep er nu wat kersen met de saus op 
  13. Gooi er nu weer een roommengsel overheen. Nu maak je het roommengsel dus op
  14. Daarna gooi je er nog een laag kersen overheen. Je krijgt dus vier lagen
  15. Kruimel de Bastogne die overgebleven is over de glaasjes
  16. Zet nu de Bastogne toetjes in de koelkast. Een Bastogne toetje moet minimaal een uur in de koelkast staan
  17. Haal ze na dit uur uit de koelkast. Je kunt ze direct serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.