Kaaskroketjes

Door
op om 12:00
Score: 100% met 41 stemmen - stem ook!
Hou jij vaan kaaskroketjes? Dan wil je ze vast wel een keer zelf maken. Gelukkig kan dit gewoon. Met dit recept maak je overheerlijke kaaskroketjes. Met goede voorbereiding kun je ze volledig zelf maken. Je kunt ze frituren, maar ze kunnen ook in de airfryer. Het ligt er maar net aan wat je lekker vindt. Het is dus zeker leuk om dit recept een keer uit te proberen!

Hoe maak je kaaskroketjes? 

Kaaskroketjes maken hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet het wel voorbereiden. Op die manier kun je het snelste aan de slag. Je kunt gewone kaas uit de supermarkt gebruiken. Dit hoeft niet duur te zijn. Het is dus voor iedereen een leuk idee. Deze kroketten zijn lekker en ook leuk om te maken. 

Je kunt de kaas soort ook vervangen. Dan gebruik je bijvoorbeeld jonge kaas. Het ligt er vooral aan wat je zelf lekker vindt. Dit kan per persoon verschillen. Het is altijd leuk om te kijken welk opties er zijn. Zo weet je direct wat lekker is. 

Een kroketje zelf hoeft maar 3 á 4 minuten in de pan. Dit scheelt alweer. Je kunt ze dus snel maken als dat nodig is. Alleen het deeg voor de kroketten duurt wat langer. Daarom is het goed om een voorbereiding te hebben. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 180 g bloem
  • 100 g ongz roomboter
  • 2 eierdooiers
  • 2 á 3 volledige eieren
  • Paneermeel
  • 250 g oude kaas
  • 100 ml slagroom
  • Zonnebloem olie
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak 

Recept

  1. Pak de boter. Smelt dit in de pan. Voeg de bloem hier al roerend aan toe. Roer dit 2 minuten door
  2. Zorg ervoor dat het een bal wordt. Hij moet loskomen van de bodem
  3. Voeg er dan een scheut melk aan toe. Dit roer je weer door. De melk moet volledig opgenomen zijn. Gooi in delen de rest van de melk bij. Alles moet je al roerend toevoegen
  4. Laat dit een paar minuten goed doorkoken. Voeg dan de geraspte kaas toe. Dit roer je tot de kaas volledig gesmolten is
  5. Pak de pan van het vuur. Gooi de eierdooiers en slagroom erbij. Dit roer je ook weer tot het opgenomen is. 
  6. Gooi er nog nootmuskaat, peper en zout bij op smaak
  7. Gooi alles in een ovenschaal. Dek de schaal af met folie. Laat dit 4 uur in de koelkast staan 
  8. Snij de ragout in 24 gelijke stukken. Daarna doe je er een beetje olijfolie op. Dan rol je er kroketjes van
  9. Pak een diep bord en gooi hier paneermeel in. Pak nog een diep bord en gooi hier de ei in. Zet ondertussen de frituurpan aan
  10. Haal de kroketten door het paneermeel heen. Dan door het ei. Vervolgens weer door het paneermeel, weer door het ei en nog één keer door het paneermeel. In totaal drie keer door het meel 
  11. Doe dit met alle 24 de kroketten. Bak de ongeveer 3 á 4 minuten. Daarna kun je ze direct serveren 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account