Paddenstoelen risotto

Door
op om 9:13
Score: 100% met 41 stemmen - stem ook!
Paddenstoelen risotto: wie lust het niet? Het is een recept voor iedereen! Dit komt doordat risotto makkelijk aan te passen is. Dit zorgt ervoor dat iedereen er wel iets van kan maken. Het is een gemiddeld recept. Gelukkig duurt het niet heel lang. In ongeveer 40 minuten ben je wel klaar. Dan heb je een overheerlijke maaltijd! De meeste mensen eten risotto als hoofdgerecht. Het kan zwaar op de maag liggen. 

Hoe maak je paddenstoelen risotto?

Paddenstoelen risotto maken? Hier heb je maar weinig voor nodig! Het recept is hierdoor niet al te duur. Dit scheelt al in je portemonnee. Je hebt maar een paar dingen nodig. Het meest heb je vaak al in huis. Dit is toch ideaal? Dit scheelt je een hoop werk.  Je kunt de producten bij elke supermarkt kopen. De ene winkel is wat goedkoper dan de andere. 

Risotto maak je met risottorijst. Hierdoor vinden mensen het lekker. Gebruik geen normale rijst. Dan krijg je nooit de juiste structuur. Kies altijd voor risottorijst. Deze rijst kun je in grote getallen halen. Zo komen de heerlijke smaken samen. Je gaat van genieten. Dat is ideaal voor iedereen. 

Wil je risotto op een andere manier maken? Geen probleem! De paddenstoelen zijn vervangbaar. Je kan ook pompoen gebruiken. De wijn kun je eventueel weg laten. Vooral als kinderen mee eten. Dan is dit wel handig. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 400 g paddenstoelen
  • 1.2 l bouillon (blokje)
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui 
  • Zout en peper naar smaak 

Recept


  1. Maak bouillon met een bouillonblokje. Breng dit op hoog vuur aan de kook
  2. Draai het vuur laag. Dit laat je aan staan
  3. Snij de ui in kleine stukjes. Gooi de helft hiervan in een pan. Bak dit in de pan tot het glazig is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 min
  4. Gooi de risottorijst erbij. Bak die 3 min. Let op! Blijf altijd roeren. De korrels moeten glazig worden. 
  5. Gooi de witte wijn bij de risotto in. Blijf roeren! Wacht tot de wijn opgenomen is. 
  6. Gooi nu een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren! Doe dit tot het opgenomen is. 
  7. Blijf dit met de bouillon herhalen. Dit doe je tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15 à 20 min. Niet alle bouillon hoeft op te zijn
  8. Pak de Parmezaanse kaas. Rasp deze goed.
  9. Snij de paddenstoelen klein. Niet té klein. Hapklare stukjes. 
  10. Bak de paddenstoelen op hoog vuur ongeveer 6 min. Gooi dit bij de risotto in
  11. Haal de pan van het vuur. Doe de kaas en wat boter bij in de pan. Laat dit even staan. Ongeveer 3 à 4 min. Doe de deksel wel op de pan
  12. Roer de risotto goed door. Breng hem op smaak met zout en peper. 
  13. Serveer het op een bord. Doe er nog wat extra kaas en peper bovenop. Nu is je paddenstoelen risotto klaar!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Kerststol

Kerststol

100% 195 min 15 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.