Kiptaart

Door
op om 13:23
Score: 100% met 37 stemmen - stem ook!
Een kiptaart maken. Je denkt natuurlijk niet aan kip bij een taart. Toch is deze taart een echte aanrader. Het is een recept waarbij je met deeg en bloem aan de slag gaat. Hier komt een heerlijke taart uit. Je kunt er zelf voorkiezen op kip te vervangen. Naar mijn ervaring is kip het lekkerste. Het zal per persoon verschillen. Gelukkig kun je het recept aanpassen waar nodig. 

Hoe maak je een kiptaart?

Een kiptaart maak je met feta. Het is geen makkelijk recept. Dit komt door de vele stappen. Als je een makkelijk avondmaal zoekt, is dit recept niet geschikt. Deze maaltijd is moeilijker dan gemiddeld. Het is verstandig om de tijd ervoor te nemen. Zo zorg je voor het beste resultaat. Je hebt minimaal meer dan anderhalf uur nodig. Dan heb je ruim genoeg de tijd. 

Hier is wel 45 minuten oventijd in mee gerekend. Zo zorg je voor lekker avondeten. Als hij in de oven staat kun je wat anders gaan doen. Je kunt alles al opruimen. Na het eten hoef je dan niets meer te doen. Dat is ideaal. Daarom is het zeker een aanrader om hier eens naar te kijken. Deze taart kun je voor 6 mensen maken. Je kunt hem voor meer mensen maken. Vul dan twee ovenschalen met hetzelfde.

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 750 g kip (het liefst kipfilet)
  • 2 el losgeklopt ei
  • 100 g bosui
  • 250 g feta
  • 13 plakken filodeeg 
  • 45 g bloem
  • 60 g boter
  • 1 l water
  • 5 el dille
  • 1 tl nootmuskaat
  • 4 el peterselie
  • 15 g verse munt
  • peper en zout naar smaak

Recept

  1. Doe wat bouillon in een pan. Breng dit aan de kook
  2. Doe de stukken kop erin. Laat dit 25 minuten staan. Controleer dan of de kip gaar is
  3. Haal de kip eruit en laat het afkoelen. Bewaar wel de bouillon
  4. Zorg ervoor dat de kip goed afgekoeld is. Snij het dan ik kleine stukjes. Denk hierbij aan hapklare stukjes. Gooi dit in een kom
  5. Doe 60 g boter in een koekenpan. Smelt dit op laag vuur. Doe er ui in en laat dit fruiten. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  6. Gooi de bloem erbij in. Roer dit goed door elkaar heen. 
  7. Giet daarna de bewaarde bouillon er doorheen. Ongeveer 600 ml is goed. Kook dit al roerend ongeveer 10 minuten
  8. Zodra de saus dik is, haal je het van het vuur af. Laat dit even afkoelen
  9. Gooi de saus bij de kip. Doe hier de eieren en feta bij. Roer dit goed door
  10. Doe dan de nootmuskaat, dille, peterselie en munt doorheen. Roer dit weer goed door
  11. Gooi er zout en peter bij naar smaak
  12. Verwarm de oven voor op 180 graden
  13. Vet de ovenschaal goed in. Dit kun je het beste doen met boter
  14. Leg 7 vellen filodeeg in de schaal en kwast alles in. Doe dit met gesmolten boter. Elk vel moet ingesmeerd zijn
  15. Doe de kip bij het deeg. Strijk dit goed uit. Het moet zo even mogelijk zijn
  16. Leg de 6 vellen filodeeg over de vulling heen. Ook deze vellen moeten weer ingesmeerd worden met gesmolten boter. Elk vel moet goed ingesmeerd zijn. 
  17. Snij de bovenste laag vellen in vierkanten. Doe dit met een scherp mes. Zo werkt het het makkelijkste
  18. Doe de taart in de oven. De kiptaart moet 45 minuten in de oven
  19. Is de taart goudbruin van kleur? Dan kun je hem eruit halen
  20. Laat de taart 5 minuten rusten. Snijd hem daarna in 6 porties
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Kerststol

Kerststol

100% 195 min 15 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.