Tiramisu taart

Door
op om 12:10
Score: 100% met 31 stemmen - stem ook!
Met de feestdagen sta je toch ook graag in de keuken om wat lekkers te maken voor je gasten? Deze Tiramisu taart mag niet ontbreken! Het is een redelijk eenvoudig, maar zeer smaakvol dessert. Als afsluiter voor je etentje is dit een goede keuze, maar het kan ook worden opgediend bij een kopje koffie of thee. Laat het je smaken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 250 gram bloem 
  • 125 gram koude boter
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 0.5 ei
  • 10 lange vingers
  • 1 kopje sterke koffie
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram slagroom
  • 1 eetlepel cacao 

Recept

  1. De oven voorverwarmen op 180 graden. 
  2. Maak dan de bodem, meng bloem, zout en basterdsuiker door elkaar en voeg koude boter in stukjes toe samen met het ei. Even mixen en dan tot een bol kneden.
  3. Bedek je werkvlak met bloem en druk het deeg plat.
  4. Bestrooi de bovenkant met bloem en rol het deeg met een deegroller verder uit. Het mag een paar cm groter zijn dan de bodem van je bakvorm.
  5. De bakvorm invetten met boter. 
  6. Neem de lap deeg en verdeel deze over de bakvorm. Haal het overige deeg weg bij de randen en gebruik een vork om gaatjes in de bodem te prikken.
  7. Pak een stuk bakpapier en maag het wat vochtig. Maak er dan een soort bal van en vouw het uit en leg het dan op de bodem neer. Dan verdeel je hier de vulling op. 
  8. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
  9. Haal de bakvorm uit de oven en haal de vulling en het bakpapier eruit. 
  10. Bak de vorm dan nog 15 minuten in de oven.
  11. Laat het geheel dan afkoelen.
  12. Maak nu de vulling. Gebruik de mixer en meng de vanillesuiker, suiker, slagroom en mascarpone tot een mooi geheel.
  13. Smeer dan de taartbodem in met een dun laagje van deze mix (gebruik 1/3 deel). 
  14. Doe de lange vingers een paar seconden in de koffie. Leg ze dan op de bodem met een dun laagje room.
  15. Druk de lange vingers een beetje aan.
  16. Pak dan de rest van het mengsel en doe het in een spuitzak. Ga dan kleine toefjes maken op de taart tot alles is bedekt. 
  17. Vervolgens bestrooi je de bovenkant met een beetje cacao (gebruik een zeefje). 

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.