Havermoutpap met een appeltje

Door
op om 8:18
Score: 100% met 42 stemmen - stem ook!
Weet jij niet wat je in de ochtend moet eten? Een broodje staat je tegen? Dan is havermoutpap wat voor jou! Deze pap is makkelijk te maken. Verder eet hij ook makkelijk weg. Dit komt door de lekkere smaken. Deze pap maak je met appel. Je kunt er ook nog pecannoten in doen als je dit lekker lijkt. Iedereen houdt van deze pap. Het kost weinig moeite. Daarnaast is het veel volume. Zo zit je in de ochtend goed vol. 

Havermoutpap, hoe maak je dit? 

Deze havermoutpap is erg simpel. Daarnaast geeft het je ook een echt herfst gevoel. Dit kom door de appel en kaneel. Deze gaan in de pap. Je proeft dan die lekkere smaken. Hierdoor denk je direct aan de herfst. Het grootste voordeel is dat dit recept glutenvrij is! Daarom is de pap voor iedereen geschikt. Zelf je kinderen gaan deze pap lekker vinden. 

Het andere grote voordeel? Binnen 15 minuten ben je klaar. Zo zorg je voor een lekker ontbijt binnen een goede tijd. Zo voorkom je dat je er geen tijd voor hebt. 'S ochtends heb je namelijk geen zin om veel moeite te doen. Dit hoeft ook niet. Als je dit ontbijt eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 400 ml water
  • 250 ml melk
  • 2 dadels
  • 2 appels
  • 50 g pecannoten
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • Een snufje zout 

Recept

  1. Gooi het water in een pan. Breng dit aan de kook
  2. Voeg er havervlokken aan toe. Doe er ook een snufje zout bij. Blijf dit goed door roeren
  3. Voeg de melk toe terwijl je roert. Blijf het koken tot het dik en romig is. Duurt duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer dit door
  4. Snijd de dadels in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de havermout en kook het mee
  5. Schil ondertussen de appels. Blijf wel goed roeren. Snij daarna de appels in stukjes
  6. Verhit een koekenpan. Doe hier 1 eetlepel agavesiroop in. Gooi de appels er dan bij. 
  7. Karameliseer de appels tot ze zacht en licht zijn. 
  8. Haal de appels eruit en zet ze opzij. Hak daarna de pecannoten in kleine stukjes
  9. Deze noten doe je in de koekenpan. Rooster ze naar eigen smaak. 
  10. Schep de havermoutpap in een kom. 
  11. Verdeel de appels over de kommen. 
  12. Voeg de pecannoten toe en je hebt je ontbijtje klaar!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account