Kaneelbroodje
Hoe maak je een kaneelbroodje?
De broodjes zijn ook leuk om te maken. Dit kan bijvoorbeeld samen met je kinderen. Kinderen zijn vaak na 10 minuten uitgekeken op iets. Maar dit duurt maar 10 minuten! Zo kun je samen met je kinderen iets bakken. Dit recept is ook geschikt voor de feestdagen. Zo kun je de broodjes eten als nagerecht. Natuurlijk kun je ze ook als tussendoortje of lunch eten. Jij maakt je eigen feestje! De broodjes smaken daar naar.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 270 gram bladerdeeg
- 30 gram ongezouten boter
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
- Evt. 60 gram pecannoten
Recept
- Verwarm de oven. Doe dit op 200 graden
- Smelt de 30 gram boter. Doe dit in een steelpan
- Haal het direct van het vuur wanneer het gesmolten is
- Meng de suiker met kaneel. Hak de pecannoten dan zo fijn mogelijk
- Rol het bladerdeeg uit. Doe dit op de bakplaat. Doe hier bakpapier onder
- Doe de boter over het bladerdeeg heen. Dan gooi de suiker en noten er overheen
- Rol het daarna allemaal strak op. Doe dit wel vanaf de lange kant
- Snij langs de rand ongeveer 1 cm af. Snij daarna plakken van 1 en 1/2 cm dik
- Leg de rollen verspreid over de bakplaat. Ze mogen elkaar niet raken
- Bak de kaneelbroodjes 20 minuten. Ze moeten goudbruin zijn